Apple: Το πρότζεκτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ακόμα «ζωντανό»

Apple: Το πρότζεκτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ακόμα «ζωντανό»

Η Apple δεν το βάζει κάτω και εξακολουθεί να θέλει να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και για χάρη του, προσέλαβε τον πρώην επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης σασί της Lamborgini.

Apple

Φαίνεται ότι η Apple δεν έχει σκοπό να παρατήσει το πρότζεκτ ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο κολοσσός συνεχίζει τις προσπάθειες του προσλαμβάνοντας τον βετεράνο και με 20ετή εμπειρία στην Lamborgini, Luigi Taraborrelli.

O Taraborrelli διατέλεσε από το 2008 επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης σασί και δυναμικών χαρακτηριστικών του Ιταλού κατασκευαστή. Στο παρελθόν ο ίδιος έχει εργαστεί και στα τρία μοντέλα της Lamborghini, τις Urus, Aventador και Huracán, αλλά και σε μοντέλα περιορισμένης παραγωγής όπως η Centenario και η Veneno.

Η κίνηση αυτή, αποτελεί απόδειξη ότι παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, η Apple δεν πτοείται και συνεχίζει να θέλει να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Apple

Θυμίζουμε ότι ήταν 2015, όταν η Apple ξεκινήσει να διαδίδει πως θέλει να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτόνομο αυτοκίνητο με το σήμα της.

Τον πρώτο καιρό, η Apple ήθελε να αναπτύξει το αυτοκίνητο από μόνη της, χωρίς τη βοήθεια ή τεχνογνωσία από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Καθώς αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων και περιορισμών όμως, η εταιρεία αποφάσισε να συνεργαστεί με μια αυτοκινητοβιομηχανία και χτύπησε τις πόρτες των Hyundai, Nissan, Magna και πιο πρόσφατα της Toyota. Κανείς από τους παραπάνω κατασκευαστές όμως δεν ενδιαφέρθηκε να συνάψει κάποιου  είδους συνεργασία μαζί της. 

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες θέλουν την Apple να έχει αποφασίσει τελικά να αναπτύξει μόνη της το αυτοκίνητο. Πηγές μέσα από την εταιρεία φέρεται να διαρρέουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ετοιμάζει αυτήν τη στιγμή το κέντρο ανάπτυξης οχημάτων του και επεξεργάζεται τις διαδικασίες που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συμβάσεις με προμηθευτές κτλ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube