Αυτή η Lamborghini Veneno Roadster κοστίζει €6,9 εκατομμύρια!

Αυτή η Lamborghini Veneno Roadster κοστίζει €6,9 εκατομμύρια!

Το σπάνιο υπεραυτοκίνητο της Lamborghini διπλασίασε την αξία του μέσα σε έξι χρόνια!

Είναι γνωστό πως τα υπεραυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής αντιμετωπίζονται συχνά ως επενδύσεις από τους τυχερούς ιδιοκτήτες. Ένα καλό παράδειγμα είναι η εικονιζόμενη Lamborghini Veneno Roadster η οποία πωλείται στην Γερμανία έναντι €6,9 εκατομμυρίων προ φόρων, έξι χρόνια μετά από την ημέρα που βγήκε από το εργοστάσιο της Sant'Agata. 

Να θυμίσουμε πως μετά από τις τρεις μονάδες της Veneno Coupe (2013) που κατέληξαν σε ιδιώτες, η Lamborghini κατασκεύασε άλλες εννιά μονάδες της ανοιχτής Veneno Roadster (2014). Και τα δύο μοντέλα βασίζονταν στο σασί της Aventador όμως είχαν εντελώς ανασχεδιασμένο αμάξωμα με σήμα κατατεθέν τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα, και βελτιωμένο ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 6,5 λίτρων που απέδιδε 750 PS και 690 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούσε 2,8" ενώ η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 355 km/h.

Lamborghini

Όταν παρουσιάστηκε το 2014, η Lamborghini Veneno Roadster κόστιζε €3,3 εκατομμύρια προ φόρων, κάτι που σημαίνει πως η αξία της διπλασιάστηκε μέσα στα χρόνια που πέρασαν. Το συγκεκριμένο παράδειγμα του μοντέλου είναι βαμμένο σε μαύρη απόχρωση με κόκκινες λεπτομέρειες στο αεροδυναμικό πακέτο αλλά και στο εσωτερικό. Ο ιδιοκτήτης δεν το έχει χρησιμοποιήσει καθόλου καθώς το οδόμετρο γράφει 200 km, δηλαδή όσο έγραφε και κατά την παράδοση.

Αν η Lamborghini Veneno Roadster (1/9) των €6,9 εκατομμυρίων σας φαίνεται ακριβή, τότε μπορείτε να δείτε και την διαθέσιμη Veneno Coupe (1/3) σε αντίστοιχη κατάσταση βιτρίνας, με τιμή €6 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube