Αποκάλυψη για τα ηλεκτρικά Bollinger Β1 και Β2

Αποκάλυψη για τα ηλεκτρικά Bollinger Β1 και Β2

Η αμερικανική start-up Bollinger Motors δημιούργησε ένα ηλεκτρικό SUV και ένα pickup.

Η αμερικανική Bollinger Motors είναι μια start-up εταιρεία η οποία παρουσίασε δύο ηλεκτρικά οχήματα, ένα SUV και ένα pickup που ακούνε στο κωδικό όνομα Β1 και Β2 αντίστοιχα.

Η εταιρεία που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2015 με έδρα το Michigan των ΗΠΑ, δημιούργησε τη δική της πλατφόρμα  πάνω στην οποία «έχτισε» τα δύο της μοντέλα, τα οποία – όπως λέει – πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορούν σε δημόσιο δρόμο.

Οι λύσεις που έχουν υιοθετηθεί είναι πρωτότυπες. Για παράδειγμα το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο και οι εξωτερικές επιφάνειες (πόρτες, φτερά, κτλ) μπορούν να αντικατασταθούν με χαρακτηριστική ευκολία.
Αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν σύστημα ρυθμιζόμενης σε ύψος ανάρτησης που ξεκινά από τα 254 mm και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 508 mm απόστασης από το έδαφος, έτσι ώστε να μπορούν να κινούνται απρόσκοπτα σε κάθε είδους επιφάνεια.
Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 285/70 R17.
Για την κίνηση φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες που είναι τοποθετημένοι ένας σε κάθε άξονα, οι οποίοι αποδίδουν συνολική ισχύ 614 ίππων και ροπή 900 Nm. Το κιβώτιο είναι δύο σχέσεων, hight και low.

Η Bollinger υπόσχεται επιδόσεις της τάξης των 4,5’’ για το τυπικό 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 km/h.
Tέλος η εταιρεία ανακοινώνει ότι η μπαταρία είναι 120 kWh και η αυτονομία που εξασφαλίζει φτάνει στα 320 km με βάση τα αμερικανικά πρότυπα μετρήσεων. Για την πλήρη φόρτισή της απαιτούνται 10 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή μόλις 75 λεπτά.

Ο Bollinger δέχεται ήδη παραγγελίες για τα Β1 και Β2, με πρόθεση να ξεκινήσει την παραγωγή στα μέσα του 2020. Η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα στην αμερικανική αγορά , μολονότι  αναφέρει ότι σχεδιάζει τελικά να πουλήσει και τα δύο μοντέλα στο εξωτερικό, σε δεξιοτίμονη έκδοση όμως. Οι τιμές θα ανακοινωθούν προς το τέλος του τρέχοντος έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube