Απόφαση για… διευθυντήριο στη Συμμαχία Nissan-Renault-Mitsubishi

Απόφαση για… διευθυντήριο στη Συμμαχία Nissan-Renault-Mitsubishi

Παρά την επιμονή της Renault να αναλάβει αυτή τα ηνία, τελικά επικράτησε η άποψη της από κοινού διοίκησης από τους τρεις CEO.

Την απόφαση η Συμμαχία των Renault, Nissan και Mitsubishi να διοικείται από ένα σχήμα που θα αποτελείται από τους CEO των τριών εταιρειών πήραν στη συνάντηση που είχαν στο Άμστερνταμ οι ισχυροί άνδρες της Συμμαχίας.
Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντησή τους από η στιγμή που «έσκασε» το σκάνδαλο Ghosn, η οποία δεν διεξήχθη και σε τόσο ήρεμα νερά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για το ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του Γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ, αλλά από την αρχή της φάνηκε η πρόθεση της Renault να βάλει επικεφαλής τον Thierry Bollore, ο οποίος αντικαθιστά προσωρινά τον Ghosn στο τιμόνι της εταιρείας.

Να θυμίσουμε πως η Renault είναι η μόνη που δεν αποφάσισε την απομάκρυνση του Ghosn αλλά επέλεξε τη μέση λύση της προσωρινής αντικατάστασής του από τον Thierry Bollore.
Η Nissan προέβαλε σθεναρές αντιρρήσεις στις αιτιάσεις της Renault η οποία κατέχει το 43,4% της ιαπωνικής εταιρείας, με τον  Hiroto Saikawa νε επιμένει πως πρέπει να υπάρχει ένα κοινό σχήμα. Να θυμίσουμε ότι ο Hiroto Saikawa είχε επισημάνει ως βασική αιτία του σκανδάλου τις υπερεξουσίες που εκ της θέσεώς του είχε ο Ghosn και είχε υποσχεθεί πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί στο μέλλον κάτι αντίστοιχο.
Έτσι, ήταν βέβαιο ότι από ιαπωνικής πλευράς, η πρόταση να πάρει τα ηνία της συμμαχίας ο Thierry Bollore δεν θα περνούσε.

Παρά τα όσο έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες, στο τέλος της συνάντησης οι δηλώσεις ήταν άκρως φιλικές και καθησυχαστικές. Ο Hiroto Saikawa μίλησε για μια «εξαιρετικά καλή συνάντηση» στην οποία άπαντες συμφώνησαν ότι αυτός και οι δύο ομόλογοί του θα αναλάβουν από κοινού τη διοίκηση της συμμαχίας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi, Osamu Masuko, δήλωσε ότι ήταν σημαντικό να αποκατασταθεί η αίσθηση της κανονικότητας και ότι δεν συζητήθηκαν οι κανόνες της συμμαχίας. Η συγκέντρωση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, είπε. Τα κορυφαία στελέχη συμφώνησαν να συναντώνται πιο συχνά, όπως για παράδειγμα στο περιθώριο των διεθνών εκθέσεων αυτοκινήτων, δήλωσε ο Masuko.

Παράλληλα οι τρεις CEO έστειλαν και μια επιστολή στους εργαζόμενους των εταιρειών τους στην οποία τονίζουν με νόημα πως η συμμαχία δεν είναι μια εθνική υπόθεση και ως εκ τούτου χρειάζεται να διοικείται από όλη την ομάδα. Επιπλέον στην ανακοίνωση τονίζονται τα «γερά θεμέλια» στα οποία η συμμαχία στηρίζεται και η κοινή πεποίθηση πως θα βαδίσουν μαζί προς το μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube