Το αφεντικό της Hennessey θέλει να πιάσει τα 500!

Το αφεντικό της Hennessey θέλει να πιάσει τα 500!

Τα 300 mph (480 km/h) δεν φαίνονται αρκετά στον John Hennessey, τον Αμερικανό βελτιωτή που έφτιαξε το Venom, και δεν θα είναι ικανοποιημένος με τίποτα κάτω από τα 500 km/h.

Ο κόσμος των σούπερκαρ δεν φαίνεται πλέον να έχει όριο. Το φράγμα των 1.000 PS το έχουμε αφήσει εδώ και χρόνια πίσω μας και σήμερα, ορισμένοι κατασκευαστές στοχεύουν όλο και πιο συχνά στα 300 mph, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι όμως εφικτό να ξεπεράσει κάποια μέρα τα 480 km/h ο John Hennessey, ιδιοκτήτης της ομώνυμης φίρμας; 

Ο Αμερικανός φαίνεται πεπεισμένος. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι το δημιούργημά του, το Venom F5, έχει όλα όσα χρειάζεται για να το επιτύχει. Το αυτοκίνητο φορά ένα διτούρμπινο 7,6λιτρο V8 που αποδίδει 1.622 PS και ροπή 179,6 kgm, ενώ για το σπριντ των 0-300 km/h χρειάζεται κάτω από δέκα δευτερόλεπτα.

Hennessey Venom F5 interior

«Σήμερα, οι μηχανικοί μας εκτιμούν ότι χρειαζόμαστε 1.540 ίππους για να φτάσουμε στα 300 mph που είναι 480 km/h», σχολίασε ο Hennessey, ο οποίος πιστεύει ότι το φράγμα των 500 km/h είναι εφικτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτά είναι τα 30 ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Η Bugatti πρέπει να έχει πάψει από καιρό να γελάει, καθώς οι Αμερικανοί έχουν ριχτεί στη μάχη της μισής χιλιάδας χιλιομέτρων την ώρα. Μαζί με το Hennessey, στο χορό των 500 βρίσκεται και το SSC Tuatara. Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται ευγενικά η μία την άλλη μέσα από τα μάτια των μέσων ενημέρωσης, αλλά εκείνος που θα μπορούσε να έχει τον τελευταίο λόγο στο εγχείρημα, σαφώς θα ακούει στο όνομα Michelin ή κάποιας άλλης εταιρείας ελαστικών. Στην πραγματικότητα και πέρα από τις δυσθεώρητες ιπποδυνάμεις, είναι απαραίτητο να εξελιχτούν τα κατάλληλα λάστιχα που θα αντέξουν τέτοιο ρυθμό περιστροφής. Και αυτό είναι ίσως πιο περίπλοκο από το να βγάλεις 1.700 άλογα από ένα κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Michelin ετοιμάζει ελαστικό για να σπάσει το φράγμα των 300 mph

Να (ξανά)θυμίσουμε ότι το επισήμως ταχύτερο παραγωγής στον κόσμο είναι η Koenigsegg Agera RS με 447 km/h [βλ. video], η οποία έχει μάλιστα περιληφθεί και στο Guinness Book, τέλος του 2017. Το μοτέρ της είναι V8 με 1.360 PS.

Hennessey Venom F5

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube