Απαγόρευσαν διαφήμιση του Land Rover Defender λόγω... αισθητήρων παρκαρίσματος [video]

Απαγόρευσαν διαφήμιση του Land Rover Defender λόγω... αισθητήρων παρκαρίσματος [video]

Η αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου δέχτηκε ότι το διαφημιστικό σποτ του Land Rover Defender περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες προς τους καταναλωτές και απαγόρευσε την προβολή του.

Αρκούσαν κάποια παράπονα τηλεθεατών για να αποσυρθεί το σποτ της διαφήμισης του Land Rover Defender. Η αιτία; Ότι το περιεχόμενό της ήταν παραπλανητικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διαφήμιση του Defender προκαλεί αντιδράσεις. Πέρυσι μια ομάδα οικολόγων διαμαρτυρήθηκε γιατί εμφανίζονταν το αυτοκίνητο να κινείται μέσα σε ένα δάσος. Ευτυχώς τότε επικράτησε η κοινή λογική και η διαφήμιση του Land Rover Defender δεν αποσύρθηκε.

Αυτή τη φορά όμως η αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε ότι το σποτ περιέχει κάποιες παραπλανητικές πληροφορίες για τους καταναλωτές και αποφάσισε την απόσυρσή του.

Ολόκληρη η διαφήμιση είναι γεμάτη από περίεργες σκηνές, όπως για παράδειγμα ένας καταρράκτης που χρησιμοποιείται ως πλυντήριο αυτοκινήτων ή ένας αστυνομικός που ρυθμίζει την κυκλοφορία στους αμμόλοφους της ερήμου.

Όμως οι θεατές που προσέφυγαν κατά της διαφήμισης του Land Rover Defender δεν είχαν πρόβλημα με αυτές τις σκηνές. Το πρόβλημά τους εντοπίστηκε στο σημείο εκείνο που το αυτοκίνητο πλησιάζει με την όπισθεν σε ένα γκρεμό χρησιμοποιώντας την κάμερα οπισθοπορείας. Εκεί οι αισθητήρες παρκαρίσματος άρχισαν να ηχούν δίχως να υπάρχει κάποιο εμπόδιο. Σύμφωνα με τους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν, οι αισθητήρες δεν θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν και το αυτοκίνητο να πήγαινε στον γκρεμό. 

Land Rover Defender
Η αρμόδια αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου που μελέτησε το βίντεο, είπε ότι υπήρχαν κάποιες πέτρες πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι σαφές αν το «μπιπ» ακούγεται εξαιτίας τους, ή λόγω του γκρεμού!

Σε κάθε περίπτωση απαγόρευσε τη διαφήμιση του Land Rover Defender. 

Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που στο Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρονται διαφημίσεις αυτοκινήτων. Μια διαφήμιση BMW αποσύρθηκε πέρυσι λόγω «περίεργου» ήχου από τον κινητήρα, και μια άλλη του GR Yaris απαγορεύτηκε γιατί θεωρήθηκε πως προωθεί την επικίνδυνη οδήγηση. 

Δείτε το βίντεο της διαφήμισης του Land Rover Defender και πείτε μας αν όντως θεωρείτε πως έπρεπε να αποσυρθεί ή όχι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube