Αναστροφή της Nissan στα υβριδικά αυτοκίνητα

Αναστροφή της Nissan στα υβριδικά αυτοκίνητα

Η εξαγορά του 34% της Mitsubishi από την Συμμαχία Renault-Nissan, ωθεί τη Nissan στην κατασκευή ενός νέου plug-in hybrid μοντέλου.

Η Nissan έκανε αναστροφή στα σχέδιά της για την δημιουργία αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων και σύμφωνα με ανώτερα στελέχη, η ιαπωνική φίρμα δουλεύει ήδη πάνω σε ένα plug-in hybrid μοντέλο αποκλειστικά για την Ευρώπη.

Η Συμμαχία Renault-Nissan απέκτησε πρόσφατα το 34% των μετοχών της Mitsubishi Motors και ο προϊστάμενος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Nissan Europe, Takashi Shirakawa, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο ότι ένα ενδεχόμενο υβριδικό της μοντέλο θα μπορούσε να επωφεληθεί της τεχνολογίας του best seller της Mitsubishi, του Outlander PHEV.

«Κύρια προτεραιότητά μας είναι να στραφούμε μελλοντικά στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά θα χρειαστούμε ένα “γεφύρωμα”», ανέφερε ο κ. Shirakawa. «Αυτή την στιγμή, δουλεύουμε πάνω σε ένα plug-in υβριδικό μοντέλο για την Ευρώπη».

«Καλωσορίσαμε την Mitsubishi Motors στην οικογένεια της Συμμαχίας Renault-Nissan, με την πρώτη να έχει στην γκάμα της το Outlander PHEV. H γκάμα των προϊόντων μας επόμενης γενιάς μπορούν να μοιραστούν πολλά από αυτό. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή της συζήτησης, καθώς τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί».

Ένα από τα λίγα «υβριδικά» πρωτότυπα που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια η Nissan, ήταν το Gripz που είχε εμφανιστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015. Χρησιμοποιούσε το σύστημα PureDrive Hybrid της Nissan, με έναν κινητήρα βενζίνης να λειτουργεί σαν γεννήτρια, τροφοδοτώντας τους ηλεκτροκινητήρες που κινούν και τους τέσσερις τροχούς. Με την τεχνογνωσία όμως του Outlander PHEV να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, δεν αποκλείεται να δούμε στο άμεσο μέλλον ένα Qashqai PHEV με την ίδια «αρχιτεκτονική». Την συγκεκριμένη σκέψη δεν την απέκλεισε ο κ. Shirakawa, αλλά επιβεβαίωσε ότι η Nissan έχει στρέψει το ηλεκτρικό της μέλλον στις μικρές κατηγορίες.

«Οι περισσότεροι πελάτες είναι πρόθυμοι να αποκτήσουν έναν μικρό ηλεκτρικό όχημα» ανέφερε. «Το αναγνωρίζουμε αυτό και ήδη σκεφτόμαστε το πώς θα λύσουμε τα προβλήματα των πελατών με την τεχνολογία επόμενης γενιάς των ηλεκτρικών οχημάτων μας».

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube