Η Nissan Motor Co. αγόρασε μερίδιο της Mitsubishi Motors αξίας 2,2 δις δολαρίων [video]

Η Nissan Motor Co. αγόρασε μερίδιο της Mitsubishi Motors αξίας 2,2 δις δολαρίων [video]

Η νέα συμφωνία έχει οφέλη και για τις δύο εταιρείες.

Η Nissan Motor Co. συμφώνησε να αγοράσει το 34% των μετοχών της Mitsubishi Motors, γεγονός που θα βοηθήσει και την δεύτερη να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τις πειραγμένες καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων που αποκαλύφθηκε πριν περίπου 20 μέρες.

Η Mitsubishi Motors θα πουλήσει μετοχές της στην Nissan αξίας 2,2 δις δολαρίων. Η αγορά είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί και το αποτέλεσμα θα είναι η Nissan γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Mitsubishi.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor Co., Carlos Ghosn, επιθυμεί να εξαγοράσει το 40% των μετοχών της Mitsubishi Motors με στόχο να αποκτήσει σημαντικό έλεγχο της εταιρείας που η Nissan θεωρεί σημαντικό εμπορικό παίχτη στην Ιαπωνική αγορά, κυρίως με τα μίνι μοντέλα της. Ακόμα, αγοράζοντας ένα κομμάτι της Mitsubishi, η Nissan έχει την ευκαιρία να προμοταριστεί και να αναπτυχθεί περισσότερο σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να υπογράψουν την συμφωνία μέχρι τις 25 Μαΐου, με την Nissan να τοποθετεί τέσσερις δικούς της ανθρώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Mitsubishi Motors. Επιπλέον, σύμφωνα με την κατάθεση της συμφωνίας, η Nissan έχει δικαίωμα να τοποθετήσει δικό της άνθρωπο στην Προεδρική θέση της Mitsubishi Motors.

Τέλος, εάν η συμφωνία δεν επιτευχθεί κατά την διάρκεια ενός έτους, θα είναι άκυρη.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube