Ανάκληση για τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra

Ανάκληση για τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra

H Toyota ανακοίνωσε την προληπτική ανάκληση 2.700 bZ4X, για ενδεχόμενο πρόβλημα στους τροχούς, με την Subaru να ανακαλεί με τη σειρά της 2.600 αυτοκίνητα του «αδελφού» Solterra.

Έχοντας συμπληρώσει μόλις δυο μήνες στην παγκόσμια αγορά και ελάχιστες ημέρες πριν ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών του στην Ελλάδα, το Toyota bZ4X μπαίνει σε πρόγραμμα ανάκλησης. Ο λόγος; Πρέπει να ελεγχθεί αν οι τροχοί του κινδυνεύουν να φύγουν από τη θέση τους, εξαιτίας ενός προβλήματος στα μπουλόνια.

Η Toyota δήλωσε την διαδικασία ανάκλησης στο υπουργείο μεταφορών της Ιαπωνίας και στην σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι λόγω προβλήματος στα μπουλόνια των τροχών ενδέχεται σε απότομες στροφές ή κατά την βίαιη επιτάχυνση, οι τροχοί να φύγουν από τη θέση τους. 

Από τα 2.700 bZ4X που πρέπει να ελεγχθούν, τα 2.200 αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ευρώπη, τα 260 στις ΗΠΑ, τα 110 στην Ιαπωνία και τα 20 στον Καναδά. Η ανάκληση προφανώς δεν αφορά την χώρα μας καθώς η διάθεση του bZ4X στην ελληνική αγορά ξεκίνησε μόλις την περασμένη εβδομάδα και δεν έχει φθάσει κανένα αυτοκίνητο ακόμα στο έδαφός μας. Και όσα θα έρθουν στη συνέχεια θα έχουν περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους. 

Η Toyota ανέφερε ακόμα πως συνεχίζει την έρευνα για να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος και προτρέπει τους ιδιοκτήτες των οχημάτων της να σταματήσουν να τα οδηγούν μέχρι να περάσουν από έλεγχο.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία σας προκαλούμε» αναφέρει η Toyota στην ανακοίνωσή της. «Θα προβούμε στις απαραίτητες επισκευές το συντομότερο δυνατόν και θα διερευνήσουμε όλες τις λεπτομέρειες που μας οδήγησαν εδώ». 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή κάποιο ατύχημα εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος. Ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα εάν για την επίλυσή του θα πρέπει να αλλαχθούν εξαρτήματα ή θα αρκεί ένα καλύτερο σφίξιμο των μπουλονιών.

subaru

Για το ίδιο πρόβλημα η Subaru αναγκάζεται με τη σειρά της να ανακαλέσει και αυτή παγκοσμίως 2.600 Solterra. Του επίσης πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της που εξελίχθηκε και κατασκευάζετε σε συνεργασία με την Toyota.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube