Ανάβαση στις Άλπεις με Red Bull Formula 1! [video]

Ανάβαση στις Άλπεις με Red Bull Formula 1! [video]

Και μάλιστα σε δρόμο λιθόστρωτο, όλο φουρκέτες, που ανεβαίνει σε υψόμετρο 2.100 μέτρων!

Τα μονοθέσια F1 είναι φτιαγμένα για να τρέχουν σε ειδικές πίστες αγώνων, άντε και σε σιρκουί πόλης όπως αυτό του Μονακό.

Γι’ αυτό και το διαφημιστικό αυτό εγχείρημα της Red Bull είναι ξεχωριστό: Επειδή το μονοθέσιο έτρεξε σε ένα δρόμο 200 ετών.

Ο δρόμος αυτός είναι ο Tremolstrasse, ένα λιθόστρωτο πέρασμα στις ελβετικές Άλπεις, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα πάνω σε ένα δρόμο που χρησιμοποιούσαν οι… Ρωμαίοι!

Ο δρόμος στριφογυρίζει  στα βουνά για 13 χιλιόμετρα επικίνδυνων στροφών μέχρι να φτάσει σε μια κορυφή 2.100 μέτρων. Συνηθισμένες συνθήκες για ένα αυτοκίνητο ράλι, αλλά κάθε άλλο παρά ιδανικές για ένα ντελικάτο αγωνιστικό της Formula 1.

Για οδηγό, η Red Bull επέλεξε (αναμενόμενα) τον Ελβετό Sebastien Buemi, που είχε αγωνιστεί με την Toro Rosso F1 το 2009-11 και ήταν οδηγός εξέλιξης της Red Bull πριν κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με την Toyota και το πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula E με τη Renault.

To μονοθέσιο ήταν μια Red Bull RB8, σαν αυτή με την οποία ο Sebastian Vettel πήρε τον παγκόσμιο τίτλο το 2012, όταν οι κινητήρες F1 ήταν ακόμη ατμοσφαιρικοί V8 και η ηλεκτρική υποβοήθησή τους με το KERS ήταν ακόμη κάτι καινούργιο.

O ήχος όμως του πολύστροφου V8 ακούγεται ακόμη πιο απόκοσμα πάνω στα έρημα βουνά, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Max Verstappen κάνει σκι με μια Red Bull RB7! [videos]

[Πηγή: Red Bull Racing]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube