Αλλαγές στην γκάμα της DS

Αλλαγές στην γκάμα της DS

Η γαλλική μάρκα, πολυτελής βραχίονας της Citroen, διακόπτει την παραγωγή των δύο hatchback των DS4 και DS5, αλλά έχει κάτι καλό στα σκαριά για το προσεχές μέλλον.

Η DS, ο βραχίονας πολυτελών και «διαφορετικών» μοντέλων της Citroen, ανακοίνωσε την διακοπή της παραγωγής των hatchback DS4 και DS5. Αλλά ετοιμάζει κάτι καλό για να δείξει στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η εταιρεία λέει ότι ήταν έτσι κι αλλιώς προγραμματισμένο τα δύο μοντέλα να σταματήσουν το 2018, καθώς ανοίγει ένας νέος κύκλος στο στρατηγικό πλάνο της μάρκας. Όμως και οι χαμηλές πωλήσεις σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους. Για την ακρίβεια η παραγωγή έχει ήδη σταματήσει και το γαλλικό εργοστάσιο πουλά το απόθεμα. Πέρσι, το DS4 σημείωσε μόλις 11.746 πωλήσεις στην Ευρώπη. Το αντίστοιχο νούμερο για το DS5 ήταν ακόμη χαμηλότερο, σχεδόν οι μισές πωλήσεις, μόλις 5.738.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: DS5 1.6 BlueHDi

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του PSA Grouppe έρχεται ένα νέο compact EV, το οποίο το Autocar εκτιμά ότι θα είναι το νέο DS3 Crossback. Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της DS προχωρά, μετά την παρουσίαση του DS7 E-Tense plug-in hybrid, το οποίο αποκαλύφθηκε ήδη και θα είναι στην αγορά στις αρχές του επόμενου χρόνου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της μάρκας, ο ηλεκτρισμός θα χρησιμοποιηθεί σε εκδόσεις που θα λειτουργούν συμπληρωματικά στη γκάμα, και όχι για αυθύπαρκτα μοντέλα.

Στο πλαίσιο των αλλαγών, η DS καταργεί τις ντίζελ εκδόσεις του DS3 διατηρεί μόνο τουςPuretech κινητήρες με αυτόματο κιβώτιο. Η κίνηση αυτή, η οποία εν μέρει έχει να κάνει με τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων WLTP, θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα, καθώς το μοντέλο θα πλησιάζει στο τέλος της πορείας του. Το κενό που θα προκύψει προφανώς θα καλυφθεί από το DS3 Crossback, το οποίο θα μπει στην κατηγορία των B-crossover και θα τοποθετηθεί κόντρα στο Audi Q2.

Στο άλλο άκρο της γκάμας, η μάρκα σκοπεύει να λανσάρει ένα μοντέλο πάνω από το DS7 Crossback, ως ναυαρχίδα, το οποίο λογικά αναμένεται το 2020.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube