Alfa Romeo: Τέρμα στις ΗΠΑ η 4C Coupé [upd]

Alfa Romeo: Τέρμα στις ΗΠΑ η 4C Coupé [upd]

Ο Ιταλός κατασκευαστής επιβεβαίωσε στον αυτοκινητικό Τύπο των ΗΠΑ ότι θα σταματήσει να πουλάει την κουπέ 4C, αφήνοντας μόνο τη Spider τον κατάλογο. Έπεται η Ευρώπη;

Πέρυσι, στην Ευρώπη, για κάθε δέκα Porsche 718 (Cayman ή Boxster) πουλήθηκε μόνο μία Alfa Romeo 4C. Ομολογουμένως, η Alfa Romeo επιστρέφει σιγά-σιγά στον κόσμο των σπορ αυτοκινήτων και στο high-end κομμάτι τους είναι παρούσα με την 4C, ενώ η Porsche έχει κι αυτή δημιουργήσει ακόμα πιο ισχυρή φήμη στο ίδιο κομμάτι με τις Cayman και Boxster. 

Η αποκατάσταση της εικόνας της φίρμας δεν είναι εύκολη υπόθεση για την Alfa Romeo, αλλά αυτή η σάλτσα στις ΗΠΑ ακόμα δεν έχει ακόμα δέσει. Ο υπεύθυνος προϊόντος της Alfa Romeo USA επιβεβαίωσε στο Motor Authority ότι ο κατασκευαστής θα σταματήσει να διαθέτει την 4C Coupé στις ΗΠΑ, αφήνοντας μόνο τη Spider στον κατάλογο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo 4C στην πίστα του Balocco [video]

Αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει αυτή τη στιγμή παρά μόνο τους Αμερικανούς, αλλά είναι πιθανό η Alfa Romeo να μειώσει επίσης την γκάμα του αυτοκινήτου στην Ευρώπη, όπου η 4C δεν σημειώνει ίσως την αναμενόμενη επιτυχία.

Επί του παρόντος, σε κάθε περίπτωση, και οι δύο παραλλαγές είναι πάντα διαθέσιμες προς πώληση στην Ελλάδα. Αλλά αν η Alfa Romeo έπρεπε να κόψει την κουπέ από τον κατάλογο, το τίμημα θα ανέβαινε ξαφνικά από τις 84.980 στις 100.090 ευρώ.

[Νέα ενημέρωση] Η Alfa Romeo ύστερα από το θόρυβο που προκλήθηκε από την επικείμενη διακοπή στη διάθεση της 4C Coupé στις ΗΠΑ, προχώρησε την εξής διευκρίνιση:  Η 4C Coupé θα παραμείνει διαθέσιμη στη Βόρεια Αμερική, για όσο καιρό διαρκεί η προμήθεια του MY 2018. Ωστόσο, το εργοστάσιο στην Ιταλία θα συνεχίσει να την παράγει για τον υπόλοιπο κόσμο.

Επίσης ανακοίνωσε ότι για το MY 2019, η 4C Spider θα θα εξοπλιστεί, κατόπιν επισημάνσεων των πελατών, με κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος και cruise control.

Οι παραπάνω αλλαγές θα περιληφθούν στην ανανέωση του μοντέλου, ύστερα από 5ετή καριέρα, που αναμένεται πριν από το τέλος του έτους, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο επικεφαλής μηχανολόγος των Alfa και Maserati, Roberto Fedeli, είχε επιβεβαιώσει εν τω μεταξύ πέρυσι, ότι το ανανεωμένο μοντέλο θα έχει αναβαθμισμένο set-up στην ανάρτηση και στο τιμόνι, για βελτίωση των οδικών χαρακτηριστικών του. Ενώ, όπως είπε, είναι πιθανός και ένας νέος κινητήρας

H Fiat Chrysler Automobiles επιβεβαίωσε ότι το μέλλον της 4C τίθεται εν αμφιβόλω, με τον CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, να δηλώνει: «Η 4C έχει ορισμένους τεχνικούς περιορισμούς όσον αφορά την έγκριση τύπου εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης, επομένως έχει περιορισμένο μέλλον, καθώς δεν θα είναι πλέον δυνατή η ταξινόμηση και η έγκρισή της. Για δομικούς λόγους, λόγω του μονοκόκ». 

Αν η 4C Coupé καταργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αφήσει την Alfa Romeo χωρίς κουπέ μέχρι το 2022, oπότε και θα λανσαριστεί η νέα GTV.

fca strategic plan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube