Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Εν αναμονή του ρεκόρ στο Nürburgring

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: Εν αναμονή του ρεκόρ στο Nürburgring

Η Alfa Romeo έχει «καταλάβει» την πίστα στο Nürburgring με κάμποσα πρωτότυπα της Stelvio Quadrifoglio, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το απόλυτο σπορ SUV που θα σπάσει το ρεκόρ της πίστας

Ο πρωταρχικός στόχος της Alfa Romeo είναι να πετύχει το ρεκόρ ταχύτητας στην Πράσινη Κόλαση με ένα SUV. Στόχος που άλλωστε είχε ανακοινωθεί από τη μιλανέζικη φίρμα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε παρουσιάσει στον Κόσμο την Stelvio των 510 ίππων.

Είναι μάλιστα τόσο αποφασισμένοι οι άνθρωποι της Alfa Romeo να πετύχουν το ρεκόρ, που οι οδηγοί εξέλιξης συνεχίζουν να γυρνούν απτόητοι παρά τις αλλαγές των καιρικών συνθηκών, για τις οποίες είναι διαβόητο το 'Ring.

Όταν για παράδειγμα ξέσπασε πάνω από το Nordschleife μια από εκείνες τις τόσο συνηθισμένες ξαφνικές καταιγίδες οι οδηγοί εξέλιξης της Stelvio φαίνεται ότι το καταευχαριστήθηκαν, γυρνώντας σχεδόν όλες τις στροφές της πίστας με το πλάι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Q4


Καιρός ήταν λοιπόν να ταράξει κάποιος τα νερά στα σπορ SUV. Διότι παρά την ανηλεή μάχη που γίνεται ανάμεσα σε διάφορες εταιρείες για το σπάσιμο του ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nürburgring, σε διάφορες κατηγορίες αυτοκινήτων παραγωγής, η «λίμνη» των SUV ήταν ήσυχη για υπερβολικά πολύ καιρό. Πιο συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και η Porsche είχε παρουσιάσει την Cayenne Turbo SΕκείνο το θηρίο από το Zuffenhausen λοιπόν κατάφερε να συμπληρώσει γύρο στο Nordschleife σε 7' 59” 74, ξεπερνώντας τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, ένα Range Rover SVR κατά 14 ολόκληρα δευτερόλεπτα.
 
Πληροφοριακά, η προσπάθεια για επίτευξη καλύτερου γύρου για SUV στο Nürburgring σηματοδοτεί τη δεύτερη μάχη μεταξύ Alfa Romeo και Porsche το τελευταίο έτος. Στην πρώτη νικητής αναδείχτηκε η Alfa Romeo, η οποία κατάφερε με την Giulia Quadrifoglio, με το αυτόματο 8άρι κιβώτιο, να αποσπάσει από την Panamera Turbo το στέμα του ταχύτερου τετράθυρου σπορ σεντάν στην πίστα. Το γεγονός ότι η Stelvio μοιράζεται το ίδιο πάτωμα και τον ίδιο κινητήρα με την κάτοχο του ρεκόρ Giulia δημιουργεί αν μη τι άλλο αντίστοιχες προσδοκίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio σπάει τα χρονόμετρα στο Nürburgring

Μη νομίζετε όμως ότι η μάχη θα σταματήσει εδώ. H Porsche ετοιμάζεται να επανέλθει στα σπορ σεντάν με τη θηριώδη Panamera Turbo S E-Hybrid των 680 ίππων, η οποία εξελίσσεται και λογικά θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ. Και μόλις η Alfa Romeo πετύχει το ρεκόρ των SUV με τη Stelvio, κάτι που θεωρείται από όλους σχεδόν δεδομένο, θα πρέπει να περιμένει την απάντηση από τη σχεδόν έτοιμη τρίτη γενιά της Cayenne, η οποία θα έχει και αυτή στην γκάμα της μια Turbo S E-Hybrid. Αυτή η Ιταλογερμανική κόντρα έχει πολύ δρόμο μπροστά της, κάτι βέβαια που είναι εξαιρετικά ευχάριστο για το φιλοθέαμον κοινό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube