Στο ‘Ring η έκδοση SVR του Range Rover Velar

Στο ‘Ring η έκδοση SVR του Range Rover Velar

Η σπορ έκδοση του νέου Velar βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και θα έχει V8 κινητήρα 550 ίππων.

Η νέα έκδοση SVR του Range Rover Velar θα λανσαριστεί μέσα στο 2018 με στόχο να κοντράρει όλα τα SUV υψηλών επιδόσεων.

Πιο συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιεί τον 5λιτρο V8 των 550 ίππων και των 69,5 kgm που έχει και το αδελφό Range Rover Sport SVR, χαρίζοντάς του 0-100 km/h σε 4,2”.

Άλλες αλλαγές αφορούν το βάρος της έκδοσης, με το τμήμα SVR να προσπαθεί να κόψει αρκετά κιλά από το μεγάλο SUV, έτσι ώστε το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τους 1,8 τόνους.

Επιπλέον, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης στην Πράσινη Κόλαση, η νέα έκδοση SVR θα έχει επαναρυθμισμένη ανάρτηση με στόχο τις άμεσες αντιδράσεις και το πιο αέρινο πάτημα.

Οι φωτογραφίες από το ‘Ring μαρτυρούν και ορισμένες αισθητικές αλλαγές, όπως οι νέοι προφυλακτήρες και ο πίσω διαχύτης που χωρίζει τις μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης.

Πέρα όμως από τον ξένο ανταγωνισμό, το Velar SVR θα έχει και ενδοοικογενειακό ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα Jaguar F-Pace SVR και έχει τον ίδιο V8 τούρμπο κινητήρα, αλλά με 575 ίππους και 0-100 km/h σε λιγότερο από 4”.

Παρά τις ομοιότητες που έχουν τα δύο μοντέλα του ομίλου JLR, το F-Pace SVR θα δίνει έμφαση στις εντός δρόμου επιδόσεις, ενώ το Velar SVR θα μπορεί να πατήσει με περισσότερη άνεση χώμα.

Τέλος, η νέα έκδοση επιδόσεων του Velar αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube