Alfa Romeo: Στα σκαριά δύο νέα ηλεκτρικά

Alfa Romeo: Στα σκαριά δύο νέα ηλεκτρικά

To ένα θα είναι η plug-in hybrid έκδοση της Tonale και το άλλο το κρατά… επτασφράγιστο μυστικό.

Η Alfa Romeo έχει από καιρό ανακοινώσει ότι θα έχει μια μικρότερη αλλά πιο στοχευμένη γκάμα αυτοκινήτων. Η γκάμα αυτή θα προσφέρει τρία SUV και ένα σεντάν.
Πρόσφατα, στο πλαίσιο των μελλοντικών της πλάνων, ανακοίνωσε και την κατάργηση της 4C.

Η Alfa Romeo πρέπει να βάλει στη γκάμα της ηλεκτροκίνητα μοντέλα όχι μόνον για να ανταγωνιστεί τους γερμανούς και ιάπωνες ανταγωνιστές της, αλλά και για να μπορέσει να είναι σύννομη με τους νέους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.
Ο επικαιροποιημένος οδικός χάρτης της εταιρείας  περιγράφει δύο plug-in μοντέλα σε σύνολο τεσσάρων που θα έχει η γκάμα στο άμεσο μέλλον.  

Με την 4C να βγαίνει εκτός κάδρου, η γκάμα της Alfa Romeo αποτελείται σήμερα από τη Giulia, τη Stelvio και την  Giulietta. Η τελευταία θα αποσυρθεί το επόμενο έτος, καθώς γιορτάζει τα 10α γενέθλιά της, οπότε η Giulia και η Stelvio θα εκπροσωπούν  τη μάρκα μέχρι να ενταχθούν σε αυτήν δύο νέα crossover. Το ένα είναι η Tonale, η οποία παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Η Tonale θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα έχει plug-in hybrid έκδοση. Το άλλο crossover δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, με τις πληροφορίες να θέλουν να είναι μια έκδοση που θα βασίζεται στην Giulietta.

Η Giulia και η Stelvio δεν προγραμματίζεται να «φορέσουν» κάποιας μορφής υβριδική τεχνολογία.
Ο επικεφαλής της Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) Mike Manley υπογράμμισε ότι η πλατφόρμα Giorgio, στην οποία κατασκευάζονται και τα δύο αυτοκίνητα, ενημερώθηκε πρόσφατα για να μπορεί να φιλοξενεί μια σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων εναλλακτικών κινητήρων.

Ωστόσο δεν  αναφέρθηκε σε άλλες  λεπτομέρειες, αλλά ενημερωμένες πηγές πιστεύουν ότι πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει η Maserati  για ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των αυτοκινήτων της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube