Alfa Romeo: Άνοδος στις ΗΠΑ, μεγάλη υποχώρηση στην Ιταλία

Alfa Romeo: Άνοδος στις ΗΠΑ, μεγάλη υποχώρηση στην Ιταλία

Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που σώζουν την Alfa Romeo σήμερα; Η μιλανέζικη φίρμα ολοκλήρωσε πράγματι το 2018 με κακά εθνικά αποτελέσματα, αντίθετα με αυτά των ΗΠΑ. Ωστόσο, η αντίθεση είναι εντυπωσιακή.

Τα τελικά στοιχεία για το 2018 δεν είναι ακόμη επισήμως γνωστά για την Alfa Romeo, αλλά τα αποτελέσματα του τέλους έτους για τους «biscione» δεν ήταν απαραίτητα καθησυχαστικά. Η μεγαλύτερη αγορά της Alfa Romeo, η Ιταλία, σημείωσε απότομη πτώση τον Νοέμβριο με -54%, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η Alfa Romeo σημείωσε αύξηση 36%. Εκτός από αυτό, όπως αναφέρουν οι συνάδελφοί μας στο carindustryanalysis, εάν η Alfa Romeo δεν προτείνει νέα προϊόντα στις ΗΠΑ, η κατάσταση θα γίνει επίσης δύσκολη στη χώρα του θείου Σαμ.

Η αντίθεση μεταξύ Αμερικής και Ιταλίας, ωστόσο, έχει μια εξήγηση: Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Alfa Romeo εκκίνησε από το μηδέν τα τελευταία χρόνια με τη Stelvio και την Giulia (εξ ου και η λογική πρόοδος) όταν, αντιθέτως, η φίρμα ήταν πάντα παρούσα στην Ιταλία. Η απότομη πτώση στην Ιταλία μπορεί να εξηγηθεί από την απώλεια ταχύτητας που είναι δύσκολο να αποφευχθεί, καθώς η Giulietta και η MiTo έχουν γεράσει. Μοντέλα που αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Alfa τα τελευταία χρόνια, αλλά και μοντέλα που δεν διατίθεντο (-νται) στις ΗΠΑ.

Η επίδραση της «καινοτομίας» των Giulia και Stelvio δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον για την Alfa Romeo, η οποία πρέπει να λανσάρει εσπευσμένα φρέσκο αίμα σε μια σημαντική αγορά για τους Μιλανέζους, όπως είναι αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένα νέο SUV ή μια νέα μπερλίνα λοιπόν αναμένονται με ανυπομονησία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube