Το ακριβότερο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα

Το ακριβότερο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα

Η τιμή στην οποία πουλήθηκε η 500ή LaFerrari σε δημοπρασία έσπασε όλα τα ρεκόρ. Δείτε πόσο ψηλά έφτασε.

Ως γνωστόν, η Ferrari άλλαξε τα σχέδιά της όταν έγιναν οι καταστροφικοί σεισμοί στην κεντρική Ιταλία. Αποφάσισε να φτιάξει άλλη μία La Ferrari, την 500ή και τελευταία, και να τη βάλει σε δημοπρασία για την ενίσχυση των σεισμοπαθών.

Με τη βοήθεια του Εθνικού Ιταλοαμερικανικού Ταμείου Ανακούφισης Σεισμοπαθών και του οίκου RM Sotheby’s, η Ferrari πούλησε τελικά την LaFerrari No.500 αντί του ιλιγγιώδους ποσού των 7 εκατομμυρίων δολαρίων (€6.600.000), διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ για LaFerrari, που ήταν στα 1,8 εκατ. δολάρια.

Η δημοπρασία έγινε χθες τη νύχτα στη Florida, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Ferrari Finali Mondiali, στην οποία έκαναν το ντεμπούτο τους η SP275 RW Competizione και η αγωνιστική 488 Challenge για το πρωτάθλημα αυτοκινήτων ενιαίου τύπου.

Μετά από μια έντονη 10λεπτη μάχη προσφορών, το σφυρί έπεσε τελικά στα $7 εκατ. Πράγμα που σημαίνει πως η τελευταία LaFerrari coupe πουλήθηκε πέντε φορές πάνω από την τιμή τιμοκαταλόγου στις ΗΠΑ ($1.4 εκατ.). Σημειώνουμε ότι η τιμή της ανοιχτής Aperta είναι στα $2,1 εκατ.

Πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι η LaFerrari No.500 είναι το ακριβότερο καινούργιο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα, αφού στα κλασικά οι τιμές είναι πολλαπλάσιες.

Η 500ή LaFerrari coupe ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χάρη σε «ένα μοναδικό χρωματισμό με ένα χαρακτηριστικά ιταλικό θέμα: κόκκινο εξωτερικό με μια λευκή ονειρική γραμμή στο καπό και το πίσω παρμπρίζ». Υπάρχει επίσης μια μικρή ιταλική σημαία στο καπό, δίπλα στο αλογάκι της Ferrari, ώστε να θυμίζει ότι το αυτοκίνητο είναι δώρο της εταιρείας στην πατρίδα της.

Μια αναμνηστική πλακέτα για την 70ή επέτειο της Ferrari ολοκληρώνει το κεφάλαιο των διαφορών. Κατά τα άλλα, η Νο.500 είναι όπως οι άλλες LaFerrari, με ανθρακονημάτινο αμάξωμα, κάτω από το οποίο κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός V12 6,3 λίτρων, που συνδυαστικά με ένα ηλεκτρικό σύστημα KERS αποδίδει 963 ίππους.

[Πηγή: Ferrari]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube