Το Maranello θα φτιάξει μια τελευταία LaFerrari για τα θύματα του σεισμού

Το Maranello θα φτιάξει μια τελευταία LaFerrari για τα θύματα του σεισμού

Ο σκοπός είναι ιερός, οπότε το Maranello θα κατασκευάσει και την 500η LaFerrari.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και CEO της Ferrari, Sergio Marchione, η εταιρεία θα κατασκευάσει μία ακόμη τελευταία LaFerrari.

Η αρχική παραγωγή για το κορυφαίο υβριδικό hypercar της Ferrari είχε προγραμματιστεί στα 499 αντίτυπα. Ωστόσο, το Maranello δεν θα γινόταν να μην ευαισθητοποιηθεί μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας στην κεντρική Ιταλία που στοίχισε την ζωή σε σχεδόν 300 άτομα.

Παρότι λοιπόν η παραγωγή της LaFerrari είχε ολοκληρωθεί το 2015, η Ferrari θα κατασκευάσει μία τελευταία, η οποία θα βγει σε δημοπρασία και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σεισμοπαθών. Παράλληλα βέβαια προχωρά και η παραγωγή της ανοιχτής έκδοσης.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε Ferrari F12 Berlinetta [video]

Η LaFerrari είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με υβριδική τεχνολογία. Κύρια πηγή της ισχύος της είναι ο V12 των 6.262cc. Το μοτέρ είναι μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα που κινεί και την F12 Berlinetta, με απόδοση που φθάνει τα 800 PS. Συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που προσθέτει άλλα 163 PS, εκτοξεύοντας την συνολική της απόδοση στα 963 PS και τα 91,7 kgm ροπής. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβώτιου διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε Ferrari 458 Speciale [video]

Αναμενόμενα οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα. 0-100 km/h σε λιγότερο από 3’’, 0-200 km/h σε λιγότερο από 7’’ και 0-300 km/h σε 15’’. Η τελική ταχύτητά της, τέλος, φθάνει πάνω από τα 350 km/h.

Πηγή Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube