Ferrari SP275 RW Competizione, μία και μοναδική

Ferrari SP275 RW Competizione, μία και μοναδική

Φτιαγμένη κατά παραγγελία όπως την ζήτησε ένας πελάτης, είναι εξωφρενικά ακριβή και όμορφη.

Η Ferrari δεν χαλάει χατίρια. Με το αζημίωτο βέβαια. Οι πλουσιότατοι πελάτες της έχουν κάποιες φορές ιδιαίτερες απαιτήσεις και το τμήμα Special Projects του εργοστασίου τις ικανοποιεί, με το κατάλληλο αντίτιμο.

Κατά καιρούς έχουν κατασκευαστεί διάφορες περίεργες παραλλαγές μοντέλων της Ferrari κατ’ απαίτηση ιδιόρρυθμων πελατών, τόσο στο εργοστάσιο του Maranello όσο και στις εγκαταστάσεις του Pininfarina. Παλαιότερα ήταν η cabrio Testarossa ή η station wagon 456 GT, και πιο πρόσφατα τα μοναδικά αυτοκίνητα του τμήματος Ferrari Special Projects όπως η SP America, η SP FFX, η SP Arya, η F12 TRS, η 458 ΜΜ Speciale και η Superamerica 45. Πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι… αμφιλεγόμενο αισθητικά, αυτή τη φορά όμως μιλάμε για κάτι πραγματικά εξαιρετικό.




Η κίτρινη SP 275 RW Competizione αποκαλύφθηκε στο Ferrari Finali Mondiali στην Daytona της Florida. Δεν υπάρχουν, ακόμη τουλάχιστον, αρκετές πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Πέρα από το ότι βασίζεται στην F12 Berlinetta. Διαθέτει δηλαδή τον V12 των 6,3 λίτρων, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι η… βασική έκδοση, ή αυτός με τους 780 ίππους της ισχυρότερης F12 TdF.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Ο ανασχεδιασμός έχει δώσει στο προφίλ περισσότερες μυώδεις καμπύλες, με κυρίαρχο στοιχείο τα βράγχια στα εμπρός φτερά. Το ρύγχος μοιάζει λεπτότερο, λιγότερο επιθετικό αλλά πιο κομψό με τα νέα φώτα που έχουν πλέον λιγότερο γωνιώδες περίγραμμα. Στο πίσω μέρος διατηρείται η σχεδίαση της ουράς Kamm αλλά είναι λιγότερο έντονο το κάθετο στοιχείο που οδηγεί οπτικά στο diffuser. Το σύνολο γενικότερα μοιάζει περισσότερο με την Ferrari 275 GTB 4, τι λέτε;




Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube