Ακούστε τον V12 της Pagani Huayra R στις 9.200 rpm! [video]

Ακούστε τον V12 της Pagani Huayra R στις 9.200 rpm! [video]

Σε ένα κόσμο όπου κατευθύνεται νομοτελειακά προς την ησυχία της ηλεκτροκίνησης, το ουρλιαχτό ενός ατμοσφαιρικού V12 αποτελεί μία από τις τελευταίες -αλλά και πιο όμορφες- παραφωνίες.

Για την Pagani και τις δημιουργίες της δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η εταιρία από τη Modena, που ίδρυσε ο Horacio Pagani, αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς κατασκευαστές hypercar των τελευταίων δεκαετιών. Και μόλις χθες είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε την τελευταία δημιουργία της, Huayra R. Μιλάμε για ένα μοντέλο σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, με κινητήρα V12, 6,0 λίτρων και 850 PS στις 8.800 rpm!

Περισσότερα για το αυτοκίνητο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθούμε με το δωδεκακύλινδρο μοτέρ της AMG, που κρύβει στα σπλάχνα του. Ένα χάρμα οφθαλμών, που φροντίζει να εξιτάρει εξίσου και τα αυτιά των περαστικών. Στο video που ακολουθεί, θα το δείτε στον πάγκο των δοκιμών, να αγγίζει τις 9.200 στροφές!

Ένα ατμοσφαιρικό θηρίο, με ήχο που θυμίζει κάτι από τους παλιούς V12 της Formula 1… Ιεροσυλία; Ίσως. Στην πράξη όμως δεν υπάρχουν πολλοί κινητήρες εκεί έξω με τις αρετές και την ηχητική υπογραφή του συγκεκριμένου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube