Ακούστε το νέο μοτέρ V12 της Aston Martin να βρυχάται [video]

Ακούστε το νέο μοτέρ V12 της Aston Martin να βρυχάται [video]

Σε πείσμα των καιρών, η Aston Martin, αντί να επενδύει μόνο σε ηλεκτροκινητήρες, ετοιμάζει έναν V12-κομψοτέχνημα με 835 ίππους.

Aston Martin V12 Engine

Η αυτοκίνηση δεν είναι μόνο ηλεκτρομοτέρ! Αυτό φωνάζει η Aston Martin, εξελίσσοντας έναν νέο, twin-turbo V12 για ορισμένα σούπερκαρ περιορισμένης παραγωγής.

Η Aston Martin, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται, τουλάχιστον ακόμα, να εγκαταλείψει την εξέλιξη θερμικών αυτοκινήτων. Το σημαντικό είναι πως οι δηλώσεις αυτές μεταφέρονται και επί του πεδίου, όπου η βρετανική φίρμα, εξελίσσει έναν φρέσκο, κτηνώδη 12κύλινδρο κινητήρα, σε διάταξη V.

H Aston Martin, με τον νέο, twin-turbo V12 που εξελίσσει, μας δείχνει πως η αυτοκίνηση δεν είναι μόνο ηλεκτρομοτέρ και ηλεκτρική αυτονομία

Aston Martin DBS Superleggera

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα άδυτα του εργοστασίου των χειροποίητων κινητήρων της Mercedes-AMG

To teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν μιλάει ξεκάθαρα, αλλά φωτογραφίζει την ολοκαίνουργια Vanquish, τη διάδοχο της DBS, ως το πρώτο αυτοκίνητο που θα εφοδιαστεί με τον εν λόγω κινητήρα. Σύμφωνα με την Aston Martin, η εξέλιξη του νέου αυτού V12 αποτελεί φόρο τιμής στα κορυφαία μοντέλα της φίρμας, που εφοδιάζονταν με 12κύλινδρα σύνολα.

Με βάση τα στοιχεία που γνωστοποίησε η εταιρεία, η ισχύς μπορεί να φτάσει τους 835 ίππους και η ροπή τα 1.000 Nm! Ολοκαίνουργια είναι η σχεδίαση, η αρχιτεκτονική, οι εκκεντροφόροι και οι εισαγωγές και εξαγωγές του κινητήρα. Ταυτόχρονα τα μπλοκ να είναι ενισχυμένα, τα μπουζί έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετική θέση και οι υπερσυμπιεστές που έχουν χρησιμοποιηθεί συμβάλλουν στην πιο άμεση απόκριση. Κάπως έτσι, η χωρητικότητά της αναμένεται να ξεπεράσει τα 5.2 lt που βλέπουμε στις σημερινές Vantage και DBS.  

Ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Aston Martin, Roberto Fedeli, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κινητήρας V12 αποτελεί εδώ και καιρό σύμβολο ισχύος και κύρους, αλλά είναι επίσης μια δήλωση μηχανικού πάθους και τεχνικής υπεροχής. Με 835 ίππους και 1.000 Nm ροπής αυτός ο κινητήρας δεν αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από την αυγή μιας νέας εποχής V12 για την Aston Martin».

Περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα, όταν και θα κάνει ντεμπούτο στο επερχόμενο υπεραυτοκίνητο των Βρετανών. Μέχρι τότε, απλά δυναμώστε τα ηχεία και απολαύστε ελεύθερα!

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube