Αγγελία: Bugatti Veyron με τιμή $125.000;

Αγγελία: Bugatti Veyron με τιμή $125.000;

Κάτω από το φουσκωμένο αμάξωμα κρύβονται τα μηχανικά μέρη ενός ταπεινού Mercury Cougar.

Μια αγγελία από το Ορλάντο των ΗΠΑ προσφέρει μια Bugatti Veyron έναντι $125.000 (€113.025) όμως υπάρχει ένας αστερίσκος - κάτω από το πολυεστερικό αμάξωμα κρύβεται ένα Mercury Cougar του 2002.

Bugatti

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, μόνο η κατασκευής της ρεπλίκας κόστισε $90.000. Ο κινητήρας V6 του Cougar (1998-2002) παραμένει σε εργοστασιακή μορφή, κάτι που σημαίνει πως αυτή η Veyron έχει 170 PS και 220 Nm ροπής.

Όσοι λοιπόν αναρωτιούνται για τις επιδόσεις, πρέπει να περιμένουν επιτάχυνση 0-100 km/h κοντά στα 8,6" και τελική ταχύτητα 225 km/h - δηλαδή λίγο παραπάνω από το μισό των 407 km/h της πραγματικής Veyron. Πάντως η αγγελία κάνει λόγο για ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ coil over οπότε το κράτημα δεν θα είναι εντελώς χάλια.

Bugatti

Εμφανισιακά, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και η ρεπλίκα ίσως ξεγελάσει αρκετό κόσμο από απόσταση. Το αμάξωμα και οι αναλογίες θυμίζουν αρκετά τη Veyron, όπως και η πίσω αεροτομή που ανυψώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Τη μετατροπή προδίδουν τα στενά μετατρόχια και οι ζάντες τις οποίες δεν θα επέλεγε ποτέ για το αυτοκίνητό του ένας ιδιοκτήτης πραγματικής Bugatti.

Αντίστοιχες επεμβάσεις έχουν γίνει και στην καμπίνα με ταμπλό που θυμίζει αυτό της Veyron (τουλάχιστον προσπαθεί), air condition, δερμάτινες επενδύσεις, σουέτ οροφή και... πίσω θέσεις! Σωστά διαβάσατε, έχουμε να κάνουμε με το πρώτο τετραθέσιο όχημα που φορά τα σήματα της Bugatti καθώς ο θηριώδης κινητήρας δεν βρίσκεται πλέον στο κέντρο, παρόλο που οι εισαγωγές αέρα δείχνουν το αντίθετο.

Μένει να δούμε λοιπόν αν η Bugatti Cougar ή Mercury Veyron θα βρει αγοραστή στην αρκετά τσιμπημένη τιμή των $125.000, κάτι που δεν φαντάζει πιθανό καθώς η αγγελία είναι online εδώ και 21 μέρες χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube