Abu Dhabi Police Force: Περιπολικό GT-R vs Ferrari 458 [video]

Abu Dhabi Police Force: Περιπολικό GT-R vs Ferrari 458 [video]

H Αστυνομία του Abu Dhabi διαφημίζει μέσα από ένα φιλμ-υπερπαραγωγή τα μέσα, τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά της.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αστυνομία του Abu Dhabi είναι άρτια εξοπλισμένη και το χρήμα που έχει πέσει δεν κρύβεται. Έτσι ανάμεσα στο στόλο των περιπολικών της υπάρχουν και κάμποσα σούπερκαρ, αλλά για την περίπτωση του διαφημιστικού φιλμ της επέλεξε ένα Nissan GT-R. Το αντικείμενό του για την περίσταση; Η καταδίωξη μιας Ferrari 458!

Η χολιγουντιανών διαστάσεων κινηματογραφική καταδίωξη ξεκινά με μια μπλε McLaren 12C που προκαλεί, ελισσόμενη επικίνδυνα μέσα στην κίνηση, και η οποία εντοπίζεται από την αστυνομία σε παραγωγή και σκηνοθεσία αλά Michael Benjamin Bay (σ.σ. Αρμαγεδδών, Pearl Harbor, Transformers). Εκτός από τον εντοπισμό μέσω ελικοπτέρου, οι αστυνομικοί στέλνουν προς εντοπισμό εκ του σύνεγγυς μια Mercedes-Benz E-Class, ένα Ford Taurus και μερικά VW Touareg. Εν τω μεταξύ, το λογισμικό αναγνώρισης προσώπων της αστυνομίας του Abu Dhabi προχωρά σε πρόσκτηση και αναγνώριση κάθε πεζού που κινείται στην ευρύτερη περιοχή όπου παρκάρισε η 12C.

Ο ύποπτος, σίγουρος για το μη εντοπισμό του, έχει ήδη επιβιβαστεί σε μια Ferrari 458, αλλά αναγνωρίζεται από το πλήρωμα του Taurus. Όταν το αντιλαμβάνεται, επιχειρεί να διαφύγει μέσω του αυτοκινητοδρόμου με τα περιπολικά στο κατόπι του. Μην μπορώντας να το φτάσουν, οι αστυνομικοί καλούν το ταχύτερο καταδιωκτικό τους, ένα Nissan GT-R.

Στην πραγματικότητα, το GT-R θα είχε πρόβλημα να παρακολουθήσει το ρυθμό της 458 σε ανοιχτό δρόμο. Εδώ οι Αμπουνταμπιανοί κάνουν μια άλλου είδους υπέρβαση, φανταζόμαστε σκηνοθετική αδεία. Διότι προφανώς δεν έχει και νόημα να πηγαίνεις κολλητά ή να διπλαρώνεις ένα καταδιωκόμενο, όταν η μοναδική οδός διαφυγής του είναι ήδη μπλοκαρισμένη λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από μια ομάδα Nissan Patrol. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τον παρακολουθείς από ασφαλή απόσταση.      
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube