Επίσημο: Νέο VW Touareg στο Πεκίνο

Επίσημο: Νέο VW Touareg στο Πεκίνο

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε το νέο Touareg λίγες ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνο.

Προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στον δυναμωμένο ανταγωνισμό, το Volkswagen Touareg δέχθηκε ένα εκτεταμένο facelift και φρεσκάρισε την εικόνα του ενώ απέκτησε οικονομικότερα και αναβαθμισμένα μοτέρ στη γκάμα του.

Οι κυριότερες σχεδιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στα μπροστινά φωτιστικά σώματα που μεγάλωσαν και είναι πλέον τεχνολογίας bi-xenon στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ διαφορετική είναι και η μάσκα. Ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας που απέκτησε διαχύτη, ενώ φιλοξενεί πλέον και τα φώτα ομίχλης. Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ πέντε νέων χρωμάτων για το αμάξωμα, ενώ περισσότερες είναι οι επιλογές και στις ζάντες καθώς προστέθηκαν δυο νέα σχέδια σε διάσταση 18 και 20 ιντσών.

Ωστόσο, τα σημαντικότερα νέα για το νέο Touareg αφορούν τους κινητήρες και συγκεκριμένα τον 3λιτρο V6 ντίζελ της γκάμας που απέκτησε νέο καταλυτικό σύστημα, πληρώντας πλέον τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, με 204 ή 258 PS, με την μέση κατανάλωση της πρώτης να κυμαίνεται στα 6,6 lt/100 km και της ισχυρότερης στα 6,8 lt/100 km.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υβριδική έκδοση του νέου Touareg που εφοδιάζεται με έναν V6 TSI και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με την συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος να φθάνει τα 380 PS. Η μέση κατανάλωσή του είναι 8,2 lt/100 km και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια με ταχύτητες έως 50 km/h.

Το πολυτελές SUV της VW θα παρουσιαστεί επίσημα στο Πεκίνο, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι.

[Πηγή VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube