Η Nismo βάζει χέρι και στο... Nissan Patrol [video]

Η Nismo βάζει χέρι και στο... Nissan Patrol [video]

Αν και ένα καθαρόαιμο SUV όπως το Nissan Patrol δύσκολα αποκτά σπορ χαρακτήρα, η Nismo επιχείρησε να τον αναδείξει για χάρη της Μ. Ανατολής.

Μπορεί το Nissan Patrol να αποτελεί σπάνιο θέαμα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, όμως στις αγορές της Μ. Ανατολής τα πάει μια χαρά σε πωλήσεις. Γι’ αυτό αποτέλεσε και το ιδανικό μοντέλο για το λανσάρισμα της γκάμας της Nismo στην περιοχή.

Στο Nissan Patrol Nismo υπάρχουν στοιχεία που θυμίζουν το GT-R Nismo, όπως οι δύο κόκκινοι αεραγωγοί στον εμπρός προφυλακτήρα. Αντίστοιχα, σπόιλερ σε μαύρο χρώμα με μία κόκκινη ρίγα διατρέχουν όλο το αμάξωμα. Δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αφού καταφέρνουν να δημιουργήσουν -σύμφωνα με τη Nissan- το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας με μηδενική αεροδυναμική άντωση.

Κάτω από το καπό του Patrol Nismo βρίσκεται ο V8 5,6 λίτρων του συμβατικού μοντέλου, βελτιωμένος έτσι ώστε να αποδίδει 428 PS (από 400). Ταυτόχρονα η ροπή του είναι μεγαλύτερη, άγνωστο πόσο, στο 70% του φάσματος στροφών. Οι ζάντες έχουν διάμετρο 22’’ και τα αμορτισέρ προέρχονται από τη Bilstein, ενώ το ύψος από το έδαφος δεν διευκρινίζεται αν έχει αλλάξει. Το αμάξωμα έχει ενισχυθεί στα μαρσπιέ και στις πίσω κολόνες.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι ντυμένα με ακριβό λευκό δέρμα με το λογότυπο της Nismo και κόκκινες ραφές. Το τιμόνι συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο την πολυτέλεια με τον σπορ χαρακτήρα, αφού εξωτερικά διαθέτει επένδυση ξύλου και εσωτερικά alcantara, με κόκκινη ρίγα στη θέση της ευθείας (!).

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube