2.000.000 κινητήρες EcoBoost για τη Ford

2.000.000 κινητήρες EcoBoost για τη Ford

Η γκάμα των μοτέρ EcoBoost της Ford μετρά μόλις τέσσερα χρόνια ζωής, αλλά έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική για την εταιρεία και δημοφιλή για το κοινό γκάμα κινητήρων.

Η επίρρωση αυτής της δημοφιλίας ήρθε από το εντυπωσιακό νούμερο των δύο εκατομμυρίων μοτέρ που βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Το 2.000.000στό μοτέρ EcoBoost είναι ένα 4κύλινδρο δίλιτρο σύνολο που μπήκε κάτω από το καπό ενός Escape (σ.σ. το ευρωπαϊκό Kuga) που άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Louisville στο Kentucky.

Η γκάμα των μοτέρ EcoBoost απλώνεται από τα 1.000 κυβικά μέχρι τα 3,5 λίτρα ενός V6 και για να ανταποκριθεί στη ζήτηση η Ford, προσθέτει βάρδιες στα υφιστάμενα εργοστάσια ή επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής φτιάνοντας νέα. Νωρίτερα μέσα στο 2013, η Ford ανακοίνωσε ότι ο δίλιτρος EcoBoost θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Cleveland στο Ohio από το 2014, ενώ διπλασίασε το ρυθμό παραγωγής των 1.0 EcoBoost στο εργοστάσιο της Κολωνίας, στη Γερμανία. Αυτό το τελευταίο 1.000άρι μοτέρ θα το δούμε να κατασκευάζεται και στην Κίνα, στο νέο εργοστάσιο της Ford στο Chongqing.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube