20.000 McLaren στους δρόμους

20.000 McLaren στους δρόμους

Ένας αριθμός-ορόσημο για τη βρετανική εταιρεία, καθώς το 20.000στό αυτοκίνητο άφησε πίσω του το McLaren Production Center στο Woking, στο Surrey.

Για μια εταιρεία του μεγέθους της McLaren που γεννήθηκε στην υφιστάμενη μορφή της το 2010 και άρχισε να φτιάχνει αυτοκίνητα ένα χρόνο αργότερα –που δεν είναι δα και μοντέλα του συρμού, το να κατασκευάζει 20.000 αυτοκίνητα σε λιγότερο από οκτώ χρόνια είναι μεγάλο επίτευγμα. Και όπως ανέφερε ο επικεφαλής λειτουργιών της εταιρείας, Jens Ludmann, αποτελεί «απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της δέσμευσης» της εταιρείας.

Η McLaren, εταιρεία που εργάζεται σήμερα με ίσως το πιο φιλόδοξο σχέδιο επέκτασης της ύπαρξής της, απασχολεί 2.300 άτομα και τα κέρδη της ανήλθαν σε 1,2 δισ. στερλίνες το 2018. Πέρυσι, η McLaren πούλησε πάνω από 4.800 αυτοκίνητα, νούμερο που αντιπροσωπεύει αύξηση 43,9% σε σχέση με το 2017 ή σχεδόν +25% σε σχέση με όλα τα αυτοκίνητα που κατασκεύασε από τη στιγμή που το πρώτο μοντέλο της για το δρόμο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2011. Από το 2019 και ύστερα, η εταιρεία εκτιμά ότι θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό, πουλώντας πάνω από 5.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο.

Mclaren
Μια δεξιοτίμονη 600LT Spider σε χρώμα Chicane Grey ήταν το 20.000στό αυτοκίνητο που βγήκε από το McLaren Production Center στο Woking. 


«Ενώ η ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται, επιδιώκουμε να το εξισορροπήσουμε για να διατηρήσουμε την αποκλειστικότητα για τη φίρμα και τους πελάτες μας», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Mike Flewitt. «Είναι λογικό να γιορτάζουμε αυτό το επίτευγμα με μια 600LT Spider, η οποία απετέλεσε τεράστια επιτυχία για εμάς, με τις παραγγελίες για την κουπέ να έχουν εξαντλήσει την παραγωγική δυνατότητά μας».

Για να επιτύχει το στόχο της, η εταιρεία κατήρτισε ένα σχέδιο παραγωγής που αποκαλεί «Track25». Σύμφωνα με αυτό, οι Βρετανοί θα λανσάρουν 18 νέα αυτοκίνητα έως το 2025 ή σχεδόν ένα κάθε πέντε μήνες. Ήδη το τέταρτο μοντέλο αυτού του σχεδίου, η νέα GT, ετοιμάζεται για να αποκαλυφθεί επίσημα τις προσεχείς εβδομάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube