McLaren: 18 νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και η διάδοχος της P1

McLaren: 18 νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και η διάδοχος της P1

Καταιγισμός νέων μοντέλων από τη McLaren τα επόμενα χρόνια, καθώς η μάρκα εξηλεκτρίζει και αναπτύσσει τη γκάμα της.

Ως το 2025 η McLaren θα λανσάρει 18 νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων αμαξώματος, μεταξύ των οποίων και μια νέα P1, κάτι που αρχικά δεν ήταν στα σχέδια της μάρκας.

Η McLaren αποκάλυψε ένα αναθεωρημένο business plan στο Goodwood Festival of Speed, μέρος ενός σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης το οποίο προβλέπει επένδυση ύψους 1,4 δις ευρώ. Το σχέδιο με κωδική ονομασία Track25 είναι συνέχεια του Track22 το οποίο είχε αρχικά παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016. Το αρχικό εκείνο σχέδιο δεν περιελάμβανε έναν απευθείας διάδοχο της P1 στο κορυφαίο επίπεδο της γκάμας της μάρκας που η ίδια η McLaren ονομάζει Ultimate Series. Αλλά στο Track25 είναι σαφές ότι τελικά κάτι τέτοιο θα γίνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με τη McLaren 570 GT στον Γύρο της Κορσικής [video]

Θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και μπαταρίες εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, πολύ χαμηλού βάρους, με δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης. Τέτοιου είδους τεχνολογία είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της McLaren, η οποία δηλώνει ότι όλα τα μοντέλα των Σειρών Sport και Super θα είναι υβριδικά ως το 2025.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την McLaren 570 S στις ΕΔ του Ράλι Μόντε Κάρλο [video]

Η McLaren εξελίσσει επίσης ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar, πράγμα για το οποίο είχε μιλήσει ο CEO Mike Flewit το 2016 όταν ανακοίνωνε το Track22. Ως πραγματική McLaren, θα χρησιμοποιεί μπαταρία και τεχνολογία κινητήρων που θα της επιτρέπει να κάνει 30λεπτα σκέλη στην πίστα για ένα trackday. Η 3θέσια BP23, η σύγχρονη διάδοχος της θρυλικής F1, είναι επίσης σε στάδιο προχωρημένης εξέλιξης και είναι το απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της φιλοσοφίας της McLaren, σύμφωνα με τον Flewit.

Το πλάνο της μάρκας προβλέπει την αντικατάσταση όλης της Sport Series (57S, 570 GT και 600 LT) στο σχετικά κοντινό μέλλον και προς το τέλος του, την  αλλαγή της 720 S. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα αυξήσει την παραγωγή της κατά 75% και ως το 2020 θα  είναι ικανή να φτιάχνει και να πουλά 6.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Πιστή στις αρχές της, η McLaren θα συνεχίσει να φτιάχνει όλα της τα αυτοκίνητα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Woking.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube