node/34426

10 οδηγοί αγώνων συνιστούν Supra [videos]

Ο Fernando Alonso και 9 ακόμη συνάδελφοι του, δοκιμάζουν τη Supra στο Fuji Speedway.

Η Toyota δημοσίευσε μια σειρά από video στα οποία 10 διάσημοι οδηγοί αγώνων από όλο τον κόσμο δοκιμάζουν τη νέα GR Supra και μοιράζονται τις απόψεις τους για τις επιδόσεις και το στήσιμο του ιαπωνικού μοντέλου.

Ανάμεσα στους οδηγούς βρίσκουμε μεγάλα ονόματα από τη Formula 1 (Fernando Alonso), από το WRC (Jari-Matti Latvala, Ott Tänak και Kris Meeke), από το NASCAR (Kyle Busch) και από το WEC (Kazuki Nakajima, Sébastien Buemi, José María López, Kamui Kobayashi και Mike Conway).

Εκτός από τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλιά τους και τις ακόμα πιο αποκαλυπτικές αυθόρμητες αντιδράσεις τους κατά την οδήγηση του μοντέλου, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε την άτυπη σύγκριση μεταξύ των χρόνων τους, αφού οι 9 από τους 10 οδήγησαν στην ίδια πίστα - την ιαπωνική Fuji Speedway. Για την ιστορία, ταχύτερος όλων ήταν ο Ιάπωνας Kamui Kobayashi με χρόνο 1:59:167 αφήνοντας πίσω του με πολύ μικρή διαφορά τον Ισπανό Fernando Alonso που σημείωσε 1:59:458 (οι χρόνοι κάθε οδηγού είναι σημειωμένοι στην παρένθεση).

Να θυμίσουμε πως η νέα Toyota Supra που εξελίχθηκε με τη συμβολή της Gazoo Racing, φορά έναν εξακύλινδρος σε σειρά twin-scroll turbo κινητήρα 3,0 λίτρων που αποδίδει 340 PS και 51 kgm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων που έχει τα απαραίτητα paddles πίσω από το τιμόνι. Η επιτάχυνση 0-96 km/h απαιτεί 4,1'' (το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Toyota) ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

 

Kamui Kobayashi (1:59:167)

 

Fernando Alonso (1:59:458):

 

José María López (1:59:500):

 

Kazuki Nakajima (1:59:708):

 

Mike Conway (2:00:125):

 

Kris Meeke με συνοδηγό τον Tommi Makinen (2:01:375):

 

Sébastien Buemi (2:01:500):

 

Jari-Matti Latvala (2:01:708):

 

Ott Tänak (2:02:125):

 

Kyle Busch (οδήγησε το μοντέλο σε κυκλική πίστα τύπου NASCAR):

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.