Liberty Walk, σπιλώνει τη Ferrari 512 TR με ακραίες επεμβάσεις

Liberty Walk, σπιλώνει τη Ferrari 512 TR με ακραίες επεμβάσεις

Σε κάποια μοντέλα,οι ακραίες επεμβάσεις της Liberty Walk είναι πιο εύπεπτες. Στη Ferrari 512 TR όχι!

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια δημιουργία της Liberty Walk διχάζει το αυτοκινητικό κοινό. 

Ο διάσημος ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος προσθέτει τη δική του πινελιά σε κάθε λογής εξωτικά μοντέλα. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει πλέον κι ορισμένα κλασικά, συμπεριλαμβανομένης της Ferrari 512 TR.

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες από τότε που το ιταλικό μοντέλο έπαυσε να παράγεται, κάτι που απογειώνει την αξία του και τη γοητεία του. Αυτό καθιστά κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της Ferrari 512 TR ακόμα λιγότερο αποδεκτή.

Πριτσινωμένα φτερά, ακραίο χαμήλωμα, τεράστιες ζάντες στη Ferrari 512 TR. Γιατί;

Ferrari 512 TR

Όταν την πρωτοαντικρίζεις, δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις τη μηδενική απόσταση από το έδαφος και να φανταστείς τι θα γίνει στα πρώτα 100 m σε ελληνικό οδόστρωμα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 82χρονος έστειλε μια Ferrari 512 TR για... ψώνια, μέσα από την τζαμαρία ενός εμπορικού κέντρου! [video]

Βέβαια, όπως σε όλα τα δημιουργήματα της Liberty Walk, έχει προστεθεί αερανάρτηση κι η χαμηλότερη ρύθμιση συνίσταται μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο και θέλει να τραβήξει -ακόμα περισσότερο- τα βλέμματα. 

Ferrari 512 TR

Στη συνέχεια, ξεχωρίζεις τα φουσκωμένα φτερά, εμφανώς πριτσινωμένα μάλιστα για πιο μπρουτάλ εμφάνιση. Και τέλος, η Ferrari 512 TR διαθέτει μια νέα ducktail, γιατί ποιος θα τολμούσε να αφήσει το πίσω μέρος ανέγγιχτο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διχάζει η Lamborghini Countach της Liberty Walk [video]

Η Liberty Walk αντικατέστησε τις κλασικές 5μπρατσες ζάντες, που βροντοφώναζαν Maranello, με άλλες που έχουν τεράστιο χείλος. Τυλιγμένα με ελαστικά της Advan, τα νέα «πατούμενα» είναι σημαντικά φαρδύτερα και γεμίζουν εμφατικά τις προεκτάσεις των φτερών. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βρέθηκε η κλεμμένη Ferrari 512M του Gerhard Berger μετά από 29 χρόνια!

Είναι ενδιαφέρον ότι ο βελτιωτής από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου έχει διατηρήσει τη -χαρακτηριστική για Ferrari- κόκκινη βαφή έχοντας προσθέσει βέβαια τα αυτοκόλλητά του.

Ferrari 512 TR

Καμία επέμβαση δεν υπάρχει στο εσωτερικό, με τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, το διαχρονικό 3άκτινο τιμόνι ακόμα στη θέση του -πάλι καλά που δεν το άλλαξαν με κάποιο aftermarket- και το παραδοσιακό «χτένι» στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Liberty Walk συνήθως δεν επεμβαίνει στους κινητήρες των έργων της κι ευτυχώς άφησε τον 12κύλινδρο σε σειρά στην ησυχία του. Αποδίδει 428 ίππους και 491 Nm από 4.943 cc, επιτρέποντας στο ιταλικό μοντέλο να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,8”.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube