Κι όμως, αυτό το αυτοκίνητο είναι Datsun! [video]

Κι όμως, αυτό το αυτοκίνητο είναι Datsun! [video]

Όχι δεν σας γελούν τα μάτια σας! Αυτό το αυτοκίνητο που έχει μία εσάνς από μπατμομπίλ είναι Datsun!

Datsun 240Z

Διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο εντυπωσιακού Datsun που έχουμε δει. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Ash Thorp μοιάζει κυριολεκτικά να το τερμάτισε.

Στην ουσία, ο σχεδιαστής εργάστηκε μεθοδικά, κάνοντας λειτουργικό ένα αυτοκίνητο που κάλλιστα θα μπορούσε να οδηγεί ο Bruce Wayne (aka Batman). O Thorp έχει προσφέρει κι άλλες διαδικτυακές δημιουργίες, ωστόσο σάρκα και οστά πήρε για πρώτη φορά η συγκεκριμένη.

Κάτω από τον μανδύα αυτού του σπάνιου αν μη τι άλλο αυτοκινήτου κρύβεται ένα Datsun 240Z. Ασφαλώς και δεν μιλάμε για ένα τυχαίο μοντέλο αλλά για ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Πρόκεται για ένα από τα πλέον κλασικά made in Japan μοντέλα, ενώ για πολλούς θεωρείται ο πρόγονος όλων των σπορ αυτοκινήτων της Nissan.

To εικονιζόμενο Datsun φορά τον ηλεκτροκινητήρα του Tesla Model S, αποδίδοντας 400 PS

Datsun 240Z

Αν και χρησιμοποιήθηκε ως βάση, ο Thor και η σχεδιαστική εταιρεία Make Haste Corp με την οποία συνεργάστηκε, φρόντισαν να παρέμβουν σε αρκετά σημεία προκειμένου το αυτοκίνητο να αποκτήσει ακόμα πιο επιβλητική και signature εικόνα, αλλά και να έρθει πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα της αυτοκίνησης.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αφαιρέθηκε ο 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρα των 2.4 lt και στη θέση του τοποθετήθηκε ο ηλεκτροκινητήρας του Tesla Model S, συνολικής απόδοσης 400 PS.

Εξωτερικά τώρα, τα βλέμματα μαγνητίζει το full carbon αμάξωμα, η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο καπό, η απουσία καθρεπτών, στη θέση των οποίων έχουν τοποθετηθεί κάμερες για να μεταφέρουν την εικόνα στον οδηγό, τα ιδιαίτερα καλύμματα των τροχών αλλά και ο τεραστίων διαστάσεων διαχύτης στο πίσω μέρος.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MHC (@makehastecorp)

 

Τέλος, στο εσωτερικό δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να θυμίζει Datsun 240Z. Το τιμόνι είναι τύπου yoke, τα καθίσματα χωρίζονται από μία ψηλή και τετραγωνισμένη κονσόλα ενώ πίσω από το τιμόνι έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων, για μία ακόμα πιο high-tech εικόνα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια αυτή την πραγματικά σπάνια και ιδιαίτερη δημιουργία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube