Audi RS7 με 1.040 PS καταπίνει την Autobahn [video]

Audi RS7 με 1.040 PS καταπίνει την Autobahn [video]

Το γερμανικό θωρηκτό φτάνει από στάση τα 315 km/h σε λιγότερα από 23 δευτερόλεπτα.

Audi RS7

Έχουμε απολαύσει πολλά βίντεο στην Autobahn από τους συναδέλφους του AutoTopNL. Το σημερινό όμως ξεχωρίζει, αλλά όχι για τον λόγο που νομίζετε. Ενώ η τελική ταχύτητα των 322 km/h που επιτυγχάνει το Audi RS7 στο βίντεο είναι σίγουρα εντυπωσιακή, είναι τα νούμερα επιτάχυνσης που σοκάρουν.

Πρόκειται για δημιούργημα του βελτιωτικού οίκου Brex Tuning που εδρεύει στην Ολλανδία. Με 1.040 PS κάτω από το καπό, το βελτιωμένο Audi RS7 ρίχνει σχεδόν 400 PS στο εργοστασιακό μοντέλο και μπαίνει στο κλειστό club των οχημάτων με τετραψήφια ιπποδύναμη.

Κάποτε η Veyron σόκαρε τον πλανήτη με 1.001 PS. Τώρα ένα πολυτελές οικογενειακό μοντέλο από τον ίδιο όμιλο βγάζει 1.040 PS κι είναι απλώς Σάββατο

Έχει φορέσει νέα μεγαλύτερα τούρμπο, αναβαθμισμένα ιντερκούλερ και μεγαλύτερα μπεκ. Κρίνοντας από τον τρόπο που αυτό το Sportback καταβροχθίζει τον δρόμο, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ιπποδύναμη που ανακοινώνουν οι Ολλανδοί.

 Audi RS7

Στην πρώτη απόπειρα επιτάχυνσης, το Audi ανεβάζει από τα 75 στα 240 km/h σε μόλις 8". Σωστά, πιο γρήγορα από ό,τι χρειάζονται πολλά αυτοκίνητα για να φτάσουν τα 100 km/h από στάση.

Στη δεύτερη επιτάχυνση, το RS7 εκτοξεύεται από στάση. Το βίντεο δείχνει ότι το 0-100 km/h έρχεται στα σοκαριστικά 2,8", με την επιτάχυνση στο ψηφιακό ταχύμετρο να φτάνει ως τα 315 km/h. Επίδοση που επιτυγχάνεται σε μόλις 22,6".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ABT RS7-R: Ένα θηρίο 740 PS βασισμένο στο RS 7 Sportback [video]

Αν θέλετε κάτι ταχύτερο, μια Bugatti Chiron θα μειώσει τον χρόνο κατά 6", αλλά θα χρειαστεί να πληρώσετε πάνω από €2 εκατομμύρια, ενώ δεν θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας τρεις φίλους και τις αποσκευές μιας εβδομάδας.

Με την αγριότητα της επιτάχυνσης, είναι σαφές ότι το σκαλισμένο RS7 είναι ικανό για πολλά περισσότερα. Το βίντεο ισχυρίζεται ότι όταν υπάρξει αρκετός χώρος, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 km/h. Με τον επιθετικό ρυθμό που σκαρφαλώνει η βελόνα του ταχυμέτρου, πιστεύουμε απόλυτα τον ισχυρισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέα πιο ισχυρά Audi RS6 Performance και RS7 Performance

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να μπλέξετε με τον κόσμο της βελτίωσης, το εργοστασιακό Audi RS7 δεν είναι ακριβώς αργό. Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 lt προσφέρει 630 PS και 850 Nm στην έκδοση Performance, με τα 100 km/h να έρχονται σε 3,4". Όχι και πολύ μεγάλη διαφορά, ε; Ωστόσο, όσο ανεβαίνει η ταχύτητα, το βελτιωμένο μοντέλο θα έχει όλο και μεγαλύτερο προβάδισμα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube