Πόσα άλογα θα αποδίδει ο νέος twin-turbo V6 της Maserati;

Πόσα άλογα θα αποδίδει ο νέος twin-turbo V6 της Maserati;

Όλες οι πληροφορίες για το νέο κινητήρα της Maserati που θα κάνει πρεμιέρα στην MC20.

Καθώς περιμένουμε την πρεμιέρα της ολοκαίνουριας Maserati MC20 που έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας,η σελίδα Automotive News Europe έφερε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για τον κινητήρα του μοντέλου.

Ο νέος twin-turbo V6 3,0 λίτρων θα είναι ο πρώτος κινητήρας που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα παράγεται εξολοκλήρου από την Maserati στη Modena, μετά από το τέλος της μακροχρόνιας συνεργασίας με την Ferrari. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το μοτέρ θα αποδίδει 550 PS στην κεντρομήχανη MC20, χαρίζοντας στο ιταλικό σπορτσκαρ ανταγωνιστικές επιδόσεις. Παράλληλα, για να ικανοποιεί τους αυστηρούς περιορισμούς εκπομπών ρύπων, ο κινητήρας θα έχει κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα και τεχνολογία turbulent jet ignition.

Maserati MC20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Maserati MC20: Για πρώτη φορά με το αμάξωμα παραγωγής!

Εκτός από την MC20, ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί επίσης στη νέα γενιά των GranTurismo και GranCabrio αλλά και στις Levante και Quattroporte, αντικαθιστώντας τον V8 της Ferrari με ισχύ που θα κυμαίνεται μεταξύ 530 PS και 580 PS. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες και για ένα νέο μεσαίο πολυτελές SUV με τα σήματα της Maserati, το οποίο θα βασίζεται στην Alfa Romeo Stelvio.

Μαζί με τον twin-turbo V6, η Maserati θα προσφέρει και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα για την ανανεωμένη Ghibli, ο οποίος θα βασίζεται στο μοτέρ που γνωρίζουμε ήδη από τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio.

[Πηγή: Automotive News Europe μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube