node/39338

Πόσα άλογα θα αποδίδει ο νέος twin-turbo V6 της Maserati;

Όλες οι πληροφορίες για το νέο κινητήρα της Maserati που θα κάνει πρεμιέρα στην MC20.

Καθώς περιμένουμε την πρεμιέρα της ολοκαίνουριας Maserati MC20 που έχει καθυστερήσει λόγω της πανδημίας,η σελίδα Automotive News Europe έφερε στη δημοσιότητα νέες πληροφορίες για τον κινητήρα του μοντέλου.

Ο νέος twin-turbo V6 3,0 λίτρων θα είναι ο πρώτος κινητήρας που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα παράγεται εξολοκλήρου από την Maserati στη Modena, μετά από το τέλος της μακροχρόνιας συνεργασίας με την Ferrari. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το μοτέρ θα αποδίδει 550 PS στην κεντρομήχανη MC20, χαρίζοντας στο ιταλικό σπορτσκαρ ανταγωνιστικές επιδόσεις. Παράλληλα, για να ικανοποιεί τους αυστηρούς περιορισμούς εκπομπών ρύπων, ο κινητήρας θα έχει κάποιας μορφής υβριδικό σύστημα και τεχνολογία turbulent jet ignition.

Maserati MC20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Maserati MC20: Για πρώτη φορά με το αμάξωμα παραγωγής!

Εκτός από την MC20, ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί επίσης στη νέα γενιά των GranTurismo και GranCabrio αλλά και στις Levante και Quattroporte, αντικαθιστώντας τον V8 της Ferrari με ισχύ που θα κυμαίνεται μεταξύ 530 PS και 580 PS. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες και για ένα νέο μεσαίο πολυτελές SUV με τα σήματα της Maserati, το οποίο θα βασίζεται στην Alfa Romeo Stelvio.

Μαζί με τον twin-turbo V6, η Maserati θα προσφέρει και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με ήπια υβριδικό σύστημα για την ανανεωμένη Ghibli, ο οποίος θα βασίζεται στο μοτέρ που γνωρίζουμε ήδη από τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio.

[Πηγή: Automotive News Europe μέσω Carscoops]

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.