Maserati Ghibli Hybrid teaser
node/39157

Η Maserati ανακοινώνει την υβριδική Ghibli [video]

Η υβριδική Ghibli θα είναι το μοντέλο μιας «νέας εποχής» για τη Maserati, και το πρώτο βήμα πριν από την άφιξη των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της.

Το 2020 θα είναι η χρονιά της ανανέωσης για τη Maserati, η οποία υφίσταται έντονο ανταγωνισμό σε διάφορες κατηγορίες: Αυτή της Levante κατά κύριο λόγο, πρώτο, αλλά και αυτές της Ghibli και της γηράσκουσας Quattroporte. Η ιταλική φίρμα λοιπόν πολύ σωστά ανακοινώνει την άφιξη του πρώτου υβριδικού μοντέλου, στην περίπτωση αυτή μιας ανανεωμένης Ghibli που θα φιλοξενήσει ηλεκτρομοτέρ και μπαταρίες.

Η Maserati δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία παρουσίασης ούτε κάτι σχετικό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Αλλά είναι πολύ πιθανό να κάνει χρήση του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Jeep, δηλαδή έναν κινητήρα FireFly 1.3 που θα συνδέεται με ένα ηλεκτρομοτέρ για συνδυασμένη ισχύ 240 ίππων και 50 km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας χάρη στις 11,4 kWh της μπαταρίας.

Η υβριδική Maserati Ghibli θα ακολουθηθεί από 100% ηλεκτρικά μοντέλα, όπως τους αντικαταστάτες των GranTurismo και GranCabrio.

node/39450

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Το Ariya, το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Η Nissan μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του Ariya που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου (8.00 ώρα Ελλάδος) με ένα αποκαλυπτικό video-teaser.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα γρήγορα πλάνα, τα φώτα LED της έκδοσης παραγωγής του Ariya είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του πρωτοτύπου, με την καλυμμένη γρίλια ανάμεσά τους να αποτελεί ασπίδα για τους αισθητήρες του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT 2.0. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα ενώνονται με μια λωρίδα LED ενώ στο προφίλ έχουν διατηρηθεί τα τόξα σε μαύρη απόχρωση πάνω από τους θόλους των τροχών που υπενθυμίζουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Ένα ακόμη νέο είναι η πρεμιέρα του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Οι τελευταίες πληροφορίες για το Ariya κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξεως των 480 km και τιμή αγοράς υψηλότερη από το αντίστοιχου μεγέθους Qashqai.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr.

 

node/39445

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Δείτε τον Christian von Koenisgegg να πρωταγωνιστεί στο "Time to Reign" μαζί με το προσωπικό του Reggera.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Ο Christian von Koenigsegg φαίνεται πως βρήκε λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά του για να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μικρού μήκους ταινία της εταιρείας του!

Η ταινία με τίτλο "Time to Reign: A Koenigsgegg Mini Blockbuster" έκανε πρεμιέρα σήμερα στον YouTube και απεικονίζει τον ιδρυτή και CEO της Koenigsegg να πλένει το προσωπικό του Regera χορεύοντας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Ängelholm. O Christian δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Veronica η οποία του ζητά να της πουλήσει το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο αμέσως αρνείται.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια περιπέτεια (η οποία περιέχει και τοποθέτηση προϊόντος) με ειδικούς πράκτορες να κλέβουν το Koenisgegg Reggera μέσα από μια αποθήκη στα κεντρικά της Koenigsegg που φυλάσσεται από μια παραστρατιωτική οργάνωση. Φυσικά, από την χιουμοριστική ταινία δεν θα μπορούσε να λείπουν και οι σκηνές καταδίωξης, με το Reggera και δύο παλιά μοντέλα της Volvo.

Το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας έγιναν 100% από εργαζόμενους της Koenigsegg (κάτι μας λέει πως έβαλε το χεράκι του και ο γιος του,  Sebastian, ενώ σε κάποια σκηνή εμφανίζεται και η σύζυγός του Halldora. Αφού σας προετοιμάσαμε κατάλληλα, σας αφήνουμε να δείτε την ταινία.

TAGS