Η Maserati ανακοινώνει την υβριδική Ghibli [video]

Η Maserati ανακοινώνει την υβριδική Ghibli [video]

Η υβριδική Ghibli θα είναι το μοντέλο μιας «νέας εποχής» για τη Maserati, και το πρώτο βήμα πριν από την άφιξη των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της.

Maserati Ghibli Hybrid teaser

Το 2020 θα είναι η χρονιά της ανανέωσης για τη Maserati, η οποία υφίσταται έντονο ανταγωνισμό σε διάφορες κατηγορίες: Αυτή της Levante κατά κύριο λόγο, πρώτο, αλλά και αυτές της Ghibli και της γηράσκουσας Quattroporte. Η ιταλική φίρμα λοιπόν πολύ σωστά ανακοινώνει την άφιξη του πρώτου υβριδικού μοντέλου, στην περίπτωση αυτή μιας ανανεωμένης Ghibli που θα φιλοξενήσει ηλεκτρομοτέρ και μπαταρίες.

Η Maserati δεν ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία παρουσίασης ούτε κάτι σχετικό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Αλλά είναι πολύ πιθανό να κάνει χρήση του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Jeep, δηλαδή έναν κινητήρα FireFly 1.3 που θα συνδέεται με ένα ηλεκτρομοτέρ για συνδυασμένη ισχύ 240 ίππων και 50 km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας χάρη στις 11,4 kWh της μπαταρίας.

Η υβριδική Maserati Ghibli θα ακολουθηθεί από 100% ηλεκτρικά μοντέλα, όπως τους αντικαταστάτες των GranTurismo και GranCabrio.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube