Το ιπτάμενο αυτοκίνητο κάνει την πρώτη του πτήση [video]

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο κάνει την πρώτη του πτήση [video]

To Switchblade της Samson Motors υπόσχεται 320 km/h ταχύτητα πτήσης κι αυτονομία άνω των 700 km.

ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το Switchblade, το ιπτάμενο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από τη Samson Motors, έχει ήδη ανέβει στα ουράνια. Κυριολεκτικά, αφού ολοκλήρωσε την πρώτη του επίσημη πτήση. Και μεταφορικά, γιατί η εταιρεία ανακοίνωσε ότι της έχει πλέον χορηγηθεί το έκτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με τη σχεδίαση των φτερών του.

Σύμφωνα με τον CEO της Samson, Sam Bousfield, αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το ιπτάμενο αυτοκίνητο. «Η κατοχύρωση αυτών των πατεντών αποτελεί ζωτική προστασία για τη Samson».

Δεν έχετε όρεξη να κάθεστε στην κίνηση ή θέλετε να «πεταχτείτε» μια εκδρομούλα; Απλώς οδηγήστε το ιπτάμενο αυτοκίνητο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο κι ετοιμαστείτε για απογείωση

«Η δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα φτερά και την ουρά μέσα στο όχημα, προστατεύοντάς τα πλήρως κατά την οδήγηση, είναι αυτό που κάνει το Switchblade πραγματικά πρακτικό για καθημερινή χρήση. Κανένα άλλο ιπτάμενο αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ αυτό το χαρακτηριστικό».

ιπτάμενο αυτοκίνητο

Η εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα περισσότερα από $5,5 εκατομμύρια στα βιβλία παραγγελιών της. Σε αντίθεση με ένα κανονικό αεροπλάνο, το Switchblade διαθέτει ένα μοναδικό υβριδικό σύστημα κι έναν 3κύλινδρο κινητήρα με τεχνολογία Skybrid που λειτουργεί με βενζίνη εμπορίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο πήρε άδεια κυκλοφορίας! [video]

Αυτό σημαίνει ότι το όχημα δεν απαιτεί αεροπορικά καύσιμα για να πετάξει, κάτι που του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα κόστους κι ευχρηστίας.

ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το 3τροχο μπορεί να μετατραπεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο σε λιγότερο από τρία λεπτά. Τα φτερά αιωρούνται έξω από το όχημα ενώ η ουρά εκτείνεται. Στον αέρα, μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 320 km/h ενώ ταξιδεύει στα 13.000 πόδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η XPeng επεκτείνεται και στους ουρανούς με το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της [video]

Με αυτονομία 700+ χιλιομέτρων, θα μπορούσατε να μεταβείτε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε μιάμιση ώρα. 

ιπτάμενο αυτοκίνητο

Στον δρόμο, η Samson ισχυρίζεται ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τα 200 km/h και το περιγράφει σαν σπορ μοντέλο. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πελάτες να αγοράζουν το Switchblade αντί για μία BMW M2 ή μια Porsche Boxster

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ιπτάμενο ταξί από τον Όμιλο Stellantis [video]

Από τη στιγμή όμως που θα πωλείται στα $170.000 (€155.000), λογικά οι ιδιοκτήτες του δεν θα έχουν τέτοια διλήμματα. Θα έχουν ήδη ένα αρκετά πλούσιο γκαράζ.

ιπτάμενο αυτοκίνητο

Με διάταξη τριών τροχών, αμφιβάλλουμε ότι θα είναι τόσο ισορροπημένο στις στροφές, ενώ με χώρο για δύο μόνο επιβάτες και τις αποσκευές τους, ούτε σαν οικογενειακό αυτοκίνητο θα διαπρέπει. Λεπτομέρειες, όταν μπορείτε να σκίζετε τους αιθέρες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube