«Ακραίος» σταθμός φόρτισης EV από τη Volkswagen

«Ακραίος» σταθμός φόρτισης EV από τη Volkswagen

Στο κέντρο δοκιμών στη Maricopa της Arizona, η VW έφτιαξε ένα συγκρότημα για να παρατηρήσει τη συμπεριφορά επαναφόρτισης μέχρι και τους 50 °C, όλων των EV που κατασκευάζονται από το γκρουπ σε όλον τον κόσμο.

Βάσει αυτού του πρότζεκτ, η VW έστησε 25 τερματικά ταχείας φόρτισης, 50-350 kW, με τα τρία πρότυπα που φορτίζονται τα μοντέλα, ανάλογα με την περιοχή εμπορίας τους: CCS1 (κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες), CCS2 (Ευρώπη), GB/T (Κίνα). Επιπλέον, υπάρχουν δέκα τερματικά εναλλασσομένου ρεύματος με ισχύ 22 kW, ενώ σύντομα θα εγκατασταθούν και βάθρα για επαγωγική φόρτιση.

Από ένα απομακρυσμένο κέντρο ελέγχου για να μην υποφέρουν από τις καιρικές συνθήκες, οι μηχανικοί της VW θα λαμβάνουν τα δεδομένα που θα τους διαβιβάζονται σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, θα ελέγχουν και θα αξιολογούν την ικανότητα της μπαταρίας και των συστημάτων επαναφόρτισης και πώς αυτά ανταποκρίνονται σε ακραίες θερμοκρασίες κατά τον ανεφοδιασμό με ενέργεια.

Volkswagen extreme charging station, Maricopa, Arizona, US

Με μια συσκευή που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίπτωση, οι επιστήμονες της Volkswagen θα παρακολουθούν τη θερμοκρασία εντός των συστοιχιών των μπαταριών. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα μοναδικό στο είδος του σύστημα ψύξης των κελιών που θα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή μη αναστρέψιμης βλάβης στις συστοιχίες από υπερβολική υπερθέρμανση.

Εξοπλισμένη με 50 τερματικά, η εγκατάσταση της Maricopa θα προμηθευτεί επίσης εξωτερικούς φορτιστές που διατίθενται από διάφορους κατασκευαστές, προκειμένου να δοκιμάσει και αυτό το υλικό. Δεκαέξι από αυτούς θα βρίσκονται κάτω από τηλεχειριζόμενες τέντες για προσομοίωση φόρτισης τόσο στη σκιά όσο και σε πλήρη έκθεση στον ήλιο.

Volkswagen extreme charging station, Maricopa, Arizona, US

Ο πειραματικός σταθμός επόμενης γενιάς -ένας από τους πιο προηγμένους στον κόσμο- εξελίχτηκε σε συνεργασία με την Electrify America, μια ανεξάρτητη θυγατρική του Volkswagen Group of America που δημιουργήθηκε για να διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες σταθμούς φόρτισης.

Από τις αρχές του 2019, οπότε και ξεκίνησε το πρότζεκτ, έως τον Φεβρουάριο του 2020 που ολοκληρώθηκε, τα κεφάλαια που δαπανήθηκαν έφτασαν τα €7,88 εκατ. Ο πειραματικός σταθμός, ήδη σε λειτουργία, θα προμηθεύεται σύντομα ηλεκτρική ενέργεια ηλιακής προέλευσης από τον τοπικό πάροχο ενέργειας ED3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube