Νέα έρευνα από ΗΠΑ για ατυχήματα που προκάλεσε το Autopilot της Tesla

Νέα έρευνα από ΗΠΑ για ατυχήματα που προκάλεσε το Autopilot της Tesla

Οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισαν να ερευνήσουν μία σειρά 11 ατυχημάτων που σχετίζονται με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που προσφέρει η Tesla στα αυτοκίνητά της.

Τα ατυχήματα που θα εξεταστούν συνέβησαν εντός ΗΠΑ, από το 2018 και έπειτα, ενώ προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 17. To ένα μάλιστα από αυτά είχε γίνει σε αυτοκινητόδρομο, όπου ο οδηγός του Tesla έτρωγε το πρωινό του αντί να έχει τα χέρια στο τιμόνι και το αυτοκίνητο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πίσω από ένα σταματημένο πυροσβεστικό όχημα, που βρισκόταν εκεί για να βοηθήσει σε ατύχημα που είχε προηγηθεί.

Θορυβημένη από αυτά αλλά και με εύλογους προβληματισμούς, καθώς τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης επεκτείνονται συνεχώς σε μοντέλα διαφόρων κατασκευαστών, ο NHTSA (National Highway Traffic Safety and Administration) αποφάσισε να ανοίξει μία επίσημη έρευνα, βάζοντας την Tesla στο μικροσκόπιο. Συγκεκριμένα θα εξετάσει τόσο το Autopilot όσο και το σύστημα Traffic Aware Cruise Control της εταιρίας. 

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του NHTSA, η πλειοψηφία των ατυχημάτων είχε γίνει μετά τη δύση του ηλίου. Παρόλα αυτά, σε όλα τα περιστατικά υπήρχαν φώτα, κώνοι ή άλλα στοιχεία που προειδοποιούσαν επαρκώς τον οδηγό. Έτσι θεωρείται πως θα είχε αποφευχθεί το ατύχημα εάν αυτός βρισκόταν σε εγρήγορση και δεν είχε αφεθεί, εμπιστευόμενος τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube