Τουρκία: Ψεύτικα περιπολικά αποτρέπουν τροχαίες παραβάσεις

Τουρκία: Ψεύτικα περιπολικά αποτρέπουν τροχαίες παραβάσεις

Από μακριά μοιάζει να είναι πραγματικό οπότε όλοι σηκώνουν το πόδι από το γκάζι!

Η αστυνομία σε όλες τις χώρες αναζητά συνεχώς τρόπους να αποτρέψει τους οδηγούς από το να υποπίπτουν σε τροχαίες παραβάσεις, η συχνότερη των οποίων είναι η υπερβολική ταχύτητα.

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι οδηγοί στη θέα ενός περιπολικού από μακριά, σηκώνουν το πόδι από το γκάζι. Πρόσφατα η Τουρκία τοποθέτησε ψεύτικα περιπολικά σε φυσικές διαστάσεις σε επιλεγμένα σημεία δρόμων, με σκοπό να… κόψει τη φορά σε θερμόαιμους οδηγούς.
Από μακριά μοιάζει πολύ με το πραγματικό περιπολικό, λένε οι οδηγοί, μάλιστα στην οροφή του έχει τοποθετηθεί ένα μικρό ηλιακό πάνελ που τροφοδοτεί με ενέργεια τους φάρους του περιπολικού που αναβοσβήνουν, εντείνοντας ακόμη περισσότερο την εντύπωση πως πρόκειται για ένα αληθινό αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

Η ιδέα καταρχήν φαίνεται να αποδίδει, όμως οδηγοί δηλώνουν πως δεν θα έχει την ίδια «ανταπόκριση» στο άμεσο μέλλον αν τα ψεύτικα περιπολικά μένουν για καιρό στο ίδιο σημεία, καθώς όλοι όσοι χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δρόμους συχνά, θα ξέρουν ότι πρόκειται για ένα «περιπολικό-φάντασμα».

Το μέτρο έχει ήδη υιοθετηθεί και από άλλες χώρες, ενώ η Αστυνομία στο Nottinghamshire στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ενθουσιασμένη και σκέφτεται να υιοθετήσει και αυτή μια ανάλογη λύση.

Μάλιστα ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες από την Τουρκία στο twitter ζητώντας από όσους την ακολουθούν να πουν τη γνώμη τους για το πόσο αποτελεσματικό ή όχι θα ήταν ένα ανάλογο μέτρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube