Ο Erdogan καλεί τους αξιωματούχους της Τουρκίας να οδηγούν μόνον VW Passat

Ο Erdogan καλεί τους αξιωματούχους της Τουρκίας να οδηγούν μόνον VW Passat

Για να ενισχύσει το νέο εργοστάσιο της VW έξω από τη Σμύρνη.

Μετά την απόφαση της VW Group να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία, ο πρόεδρος της χώρας Recep Tayyip Erdogan κάλεσε τους αξιωματούχους της χώρας να οδηγούν μόνον VW Passat, τα οποία θα φτιάχνονται στο νέο αυτό εργοστάσιο.

Προηγουμένως, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε φροντίσει να δώσει γη και ύδωρ στην VW για να επιλέξει τη χώρα του για το νέο της εργοστάσιο, έναντι της Βουλγαρίας που ήταν ο επόμενος πιο «δυνατός» υποψήφιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Bloomberg, ο Erdogan διέταξε τους αξιωματούχους του κόμματός του μόλις λήξουν οι συμβάσεις μίσθωσης που έχουν, να προτιμήσουν VW Passat για να δώσουν έτσι το μήνυμα στους πολίτες, αλλά και σε άλλους κρατικούς λειτουργούς να πάρουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tιμές και εκδόσεις του νέου Volkswagen Passat

Τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης χρησιμοποιούν σήμερα Toyota Auris και τα συμβόλαια ενοικίασης για αυτά τα αυτοκίνητα λήγουν σε περίπου δύο μήνες.

Η νέα τουρκική μονάδα παραγωγής της Volkswagen θα κατασκευάσει τη νέα γενιά Passat και τα Skoda Superb από το 2022. Το εργοστάσιο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης στη δυτική ακτή της Τουρκίας και θα έχει μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχημάτων. Η απόφαση της VW να ανοίξει αυτό το εργοστάσιο θα δημιουργήσει περίπου 5000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και στους γύρω προμηθευτές σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας.

Η Τουρκία έχει χαμηλή πυκνότητα αυτοκινήτων μόλις 150 αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους και τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου έπεσε σχεδόν κατά το ήμισυ σε 212.605 οχήματα από τα 481.982 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν κατά την ίδια περίοδο δύο χρόνια νωρίτερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube