Γερμανός υπουργός παύει την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα;

Γερμανός υπουργός παύει την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα;

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας απειλεί με απαγόρευση οδήγησης το Σαββατοκύριακο εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει τους νόμους για το κλίμα.

Γερμανία

Ο Volker Wissing, υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, υποστήριξε ότι εάν δεν γίνουν σύντομα τροποποιήσεις στους νόμους για το κλίμα, θα μπορούσε να του ζητηθεί να επιβάλλει δρακόντεια μέτρα, όπως η απαγόρευση οδήγησης τα Σαββατοκύριακα. Οι αντίπαλοι χαρακτήρισαν το επιχείρημα «ψευδές».

Ο Wissing είναι μέλος στο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα κι έχει αντιταχθεί εδώ και καιρό σε μέτρα για το κλίμα, όπως τα όρια ταχύτητας στις Autobahn. Τώρα, ο Γερμανός υπουργός πιέζει την κυβέρνηση να εισαγάγει μια τροπολογία που θα επιτρέπει σε βιομηχανίες που ρυπαίνουν περισσότερο από το νομικά αποδεκτό να συμψηφίζουν τους ρύπους τους με άλλες βιομηχανίες που ρυπαίνουν λιγότερο.

«Οικολογία θέλετε; Ξεχάστε την οδήγηση τα Σαββατοκύριακα», απειλεί ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας

υπουργός

Σε μια επιστολή που εστάλη στους ηγέτες του κυβερνώντος συνασπισμού κομμάτων της Γερμανίας, που δημοσίεσε η Bild, ο Wissing ισχυρίστηκε ότι η μη εισαγωγή της συγκεκριμένης τροπολογίας «δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι, χωρίς την εν λόγω τροπολογία, το υπουργείο Μεταφορών θα αναγκαστεί να εισαγάγει «περιοριστικά μέτρα που θα είναι δύσκολο να ανακοινωθούν στον πληθυσμό, όπως απαγόρευση οδήγησης τα Σάββατα και τις Κυριακές».

υπουργός

Τον Μάρτιο, αποκαλύφθηκε ότι ο κλάδος των μεταφορών δεν είχε επιτύχει τους νομικά δεσμευτικούς στόχους εκπομπών για το 2023, αναφέρει το The Local. Βάσει του νόμου, η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να μειώσει τις εκπομπές της κατά 65% μεταξύ του 1990 και του 2030, ενώ καλείται να επιτύχει συγκεκριμένους ετήσιους στόχους εκπομπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα δέντρα οι ακτιβιστές για να μπλοκάρουν την Tesla [video]

Εάν ένας τομέας δεν επιτύχει τους ετήσιους στόχους του, ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να εισαγάγει ένα πακέτο έκτακτων μέτρων για να επέλθει ισορροπία. Τη Δευτέρα, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την Προστασία του Κλίματος πρόκειται να επιβεβαιώσει επίσημα τις στατιστικές εκπομπών που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο και να ζητήσει από το Υπουργείο Μεταφορών να παρουσιάσει τους νέους κανόνες για την επίτευξη των στόχων του.

υπουργός

Η Julia Verlinden, αναπληρώτρια αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Wissing είναι ψευδείς και πρόσθεσε ότι ένας υπουργός δεν πρέπει να προκαλεί φόβους στον πληθυσμό για να πετύχει τους στόχους του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Greenpeace: Κίνδυνος από την ανακύκλωση μπαταριών EV στην Κίνα

Η Greenpeace αντιτάχθηκε επίσης στη ρητορική του Γερμανού, υποστηρίζοντας ότι μετατρέπει σε πολιτική πίεση την αποτυχία του υπουργείου του να μειώσει τις εκπομπές. Η περιβαλλοντική ομάδα ισχυρίστηκε ότι μετά από χρόνια παρεμπόδισης των κλιματικών μέτρων, ο 54χρονος πολιτικός δημιουργεί σενάρια φρίκης ώστε το υπουργείο του να μπορεί να κάνει λιγότερα για το περιβάλλον στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube