
Luca de Meo, αποχωρεί από τον Όμιλο Renault. Πού οδεύει;
Ο CEO του Ομίλου Renault, Luca de Meo, αποχωρεί αίφνης από το πόστο του.

Πριν επτά χρόνια, ο Luca de Meo είχε διακριθεί από το περιοδικό Automotive News Europe με το Βραβείο Eurostars Award ως CEO της Χρονιάς στην κατηγορία των Αυτοκινήτων. Τότε ήταν διευθύνων σύμβουλος της SEAT και φαινόταν ότι ετοιμαζόταν για κάτι υψηλότερο στην καριέρα του.
Και πράγματι, λίγο μετά ο Luca de Meo αποφάσισε να αφήσει την ισπανική φίρμα και να αναλάβει τον Όμιλο Renault. Με τους Γάλλους να του δίνουν πλουσιοπάροχη αμοιβή. Τώρα, ο Ιταλός είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.
Ποιο είναι αυτό; Πριν κάνα 6μηνο, ακουγόταν ότι μπορεί να αναλάμβανε τον Όμιλο Stellantis. Ωστόσο, τα ηνία του πλέον έχουν δοθεί στον πρώην επικεφαλής της Jeep, Antonio Filosa.
Σε μια είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ο Luca de Meo αποχωρεί από τη Renault
Ο 58χρονος εντάχθηκε στη γαλλική εταιρεία πριν από πέντε χρόνια, λανσάροντας γρήγορα το τολμηρό επιχειρηματικό σχέδιο της Renaulution. Που περιελάμβανε την αναβίωση του Renault 5 ως ηλεκτρικού μοντέλου, την παρουσίαση νέων SUV και τη μετατροπή της Alpine σε μια 100% ηλεκτρική μάρκα υψηλών επιδόσεων.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αμοιβή έως $23 εκατ. ετησίως ο νέος CEO του Ομίλου Stellantis, Antonio Filosa
Ο Όμιλος Renault δήλωσε ότι ο de Meo αποφάσισε «να επιδιώξει νέες προκλήσεις εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας». Προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να ασκεί τον ρόλο του μέχρι τις 15 Ιουλίου. Έχει ήδη ξεκινήσει η αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου.
Ταυτόχρονα, υπάρχει φημολογία ότι ο de Meo ενδέχεται να αναλάβει τον ρόλο του CEO στον όμιλο Kering -ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων των Gucci και Yves Saint Laurent. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.
Σε δήλωση που εξέδωσε η Renault, ο de Meo ανέφερε: «Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάποιου που ξέρει ότι η δουλειά του έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε μια ισχυρή ομάδα και έναν ευέλικτο οργανισμό. Έχουμε επίσης έτοιμο ένα στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη γενιά προϊόντων. Γι' αυτό αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη».
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια VW; Η Renault στρέφεται στους Κινέζους για το EV των €20Κ
Εκτός από διευθύνων σύμβουλος της Renault, ο de Meo διετέλεσε πρόσφατα πρόεδρος της ACEA, της ένωσης ευρωπαϊκών κατασκευαστών αυτοκινήτων. Είχε υποστηρίξει με σθένος τη δημιουργία μιας κατηγορίας μικρών ευρωπαϊκών αυτοκινήτων πόλης, ικανών να ανταγωνιστούν τα φθηνότερα κινεζικά μοντέλα.