Ηλεκτρικό αυτοκίνητο «έχασε» τη μπαταρία του στη μέση του δρόμου! [video]

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο «έχασε» τη μπαταρία του στη μέση του δρόμου! [video]

Το κινέζικο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί στο βίντεο κατασκευάστηκε με γνώμονα την εύκολη εναλλαγή μπαταριών, εικάζουμε ωστόσο ότι το να πέφτει η μπαταρία του στη μέση του δρόμου δεν είναι μέρος των προδιαγραφών του!

Ένα κινεζικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, γνωστό ως Cao Cao 60, βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς λίγα μόλις δευτερόλεπτα αφού έχασε την συστοιχία μπαταριών του υψηλής τάσης την ώρα που κινούταν σε δρόμο της πόλης Chengdu στην Κίνα. 

Το σύντομο βίντεο δείχνει ότι το λευκό EV σταμάτησε περίπου 20 m αφού «έχασε» την κύρια πηγή ενέργειας του. Ευτυχώς δεν υπήρξε πυρκαγιά ή κάποιου άλλου είδους ζημιά αλλά το όλο περιστατικό έχει την πλάκα του. Κι αυτό γιατί το Cao Cao 60 -το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην κινεζική αγορά τον Μάρτιο- σχεδιάστηκε από τον κινεζικό γίγαντα αυτοκινήτων Geely ειδικά για την ανταλλαγή μπαταριών, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ισχυρίζεται ότι μια αλλαγή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Από ό,τι φαίνεται, το εικονιζόμενο Cao Cao 60 πέτυχε τουλάχιστον τη μισή διαδικασία ανταλλαγής σε μόλις δύο δευτερόλεπτα! Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε και το σλόγκαν της Geely για την επιχείρηση ανταλλαγής μπαταριών το οποίο αναφέρει «διαχωρισμός οχήματος και ηλεκτρικής ενέργειας». Φράση που ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένο περιστατικό! 

Σημειώνουμε ότι το Cao Cao 60 έκανε το ντεμπούτο του στις 30 Μαρτίου ως το πρώτο όχημα της Cao Cao Auto και απευθύνεται μόνο σε οδηγούς που βγάζουν τα προς το ζην δουλεύοντας για την Cao Cao Mobility -μια επιχείρηση ride-hailing της Geely αντίστοιχης της γνωστής Uber.

Το Cao Cao 60 κατασκευάζεται από την Ruilan Auto, η οποία είναι άλλη μία από τις μάρκες αυτοκινήτων της Geely, και έχει αυτονομία γύρω στα 415 km και φυσικά, τη δυνατότητα να αλλάξει μπαταρία μόλις αδειάσει ώστε να συνεχίσει τις κούρσες του!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube