Η Xiaomi θα παράγει 300.000 EV τον χρόνο

Η Xiaomi θα παράγει 300.000 EV τον χρόνο

Η Xiaomi εισέρχεται στον κόσμο της αυτοκίνησης κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο παραγωγής 300.000 EV το χρόνο.

Xiaomi

Ο κολοσσός ηλεκτρονικών συσκευών από την Κίνα, θέλει να μπει για τα καλά στον κόσμο της αυτοκίνησης σχεδιάζοντας την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Πεκίνο το οποίο θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το χρόνο.

Tο αυτοκινητιστικό παρακλάδι της Xiaomi μαζί με τα γραφεία πωλήσεων και εξέλιξης του θα ανεγερθούν στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Εξέλιξης του Πεκίνου.

Xiaomi

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου. Ο CEO της Xiaomi δήλωσε στο Reuters πως η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων θα ξεκινήσει το 2024.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η Xiaomi ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια για την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Προς το παρόν, το παρακλάδι αυτοκίνησης της Xiaomi με την ονομασία Xiaomi EV Company Limited έχει ήδη καταγεγραμμένο κεφάλαιο 1,5 δισ. δολαρίων και απασχολούσε σύμφωνα με τα στοιχεία του τον μήνα Σεπτέμβριο 300 εργαζομένους.

Η κινεζική εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει κάποιο χρονοδιάγραμμα της ένταξης της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Η κατασκευή μιας τέτοιας μονάδας παραγωγής και το αστρονομικό ποσό επένδυσης, πιθανότατα σημαίνει ότι ο Κινέζος κατασκευαστής δεν θα συνεργαστεί με κάποια άλλη εταιρία, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία στα EV, αλλά θέλει τα μοντέλα της να είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημά της.

Xiaomi

Επιπροσθέτως, τον περασμένο Αύγουστο, η Xiaomi ανακοίνωσε την απόκτηση της εταιρείας αυτόνομης οδήγησης DeepMotion Tech. Αυτό σημαίνει πως θέλει να εξοπλίσει τα ηλεκτρικά της οχήματα με εξελιγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και υποβοήθησης του οδηγού.

Με ρυθμό παραγωγής 300.000 αυτοκίνητα τον χρόνο σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τους πόρους της, η Xiaomi αναμένεται να εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον σε έναν από τους βασικούς παίχτες στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube