Η Volkswagen θέλει ένα ηλεκτρικό pickup, ειδικά για τις ΗΠΑ

Η Volkswagen θέλει ένα ηλεκτρικό pickup, ειδικά για τις ΗΠΑ

Με τον ανταγωνισμό να προσανατολίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση η VW δεν μπορεί να μείνει έξω από το παιχνίδι των ηλεκτρικών pickup.

Η Volkswagen ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά Amarok που βασίζεται στο επανασχεδιασμένο Ford Ranger, με τη Ford να λέει πως η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση. Την ίδια στιγμή η Ford έχει επιβεβαιώσει πως θα βάλει στην παραγωγή μια plug-in hybrid έκδοση του Ranger.

Κάπως έτσι, και με δεδομένο ότι πολλές εταιρείες έχουν δρομολογήσει την κατασκευή ηλεκτροκίνητων pickup, ο επικεφαλής της Volkswagen στη Βόρεια Αμερική, ο Scott Keogh, λέει πως τώρα είναι το σωστό timing για να βγάλει η VW το δικό της ηλεκτρικό pickup. Είναι «ευκαιρία ζωής» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να δηλώσει πως στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ίσως αγορά pickup στον κόσμο, ήρθε η ώρα η VW να μπει ακόμη πιο δυναμικά στην κατηγορία αυτή. «Είναι κάτι που εξετάζουμε πολύ ζεστά, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να αναφέρουμε πραγματικά τώρα», είπε.

Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο θα μπορούσε να είναι ένα ηλεκτρικό pickup Volkswagen, με πολλά από τα ηλεκτρικά pickup που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής να είναι πλήρους μεγέθους ή κοντά σε αυτά.

VW Amarok

Η κατηγορία των μεγάλων pickup στις ΗΠΑ, είναι μια πολύ ιδιαίτερη αγορά με πολλές ξένες μάρκες να δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τα made in USA αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα, η Toyota κατασκευάζει ένα μεγάλο pickup για περισσότερα από 20 χρόνια, το Tundra, αλλά είναι πολύ δύσκολο να σταθεί απέναντι από τα Ford, Ram, Chevrolet και GMC, όντας μόλις πέμπτο σε πωλήσεις. Αντίθετα στα μεσαίου μεγέθους pickup το Toyota Tacoma κυριαρχεί.

Σε αυτά τα μεσαίου μεγέθους θέλει μάλλον να στοχεύσει και η VW, καθώς η Ford και η GM επιστρέφουν δυναμικά σε αυτήν την κατηγορία. Ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμη εάν η Volkswagen θα αναπτύξει μια ηλεκτρική έκδοση του Amarok -που θεωρείται pickup μεσαίου μεγέθους σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ- ή θα δημιουργούσε ένα εντελώς νέο ηλεκτροκίνητο όχημα σε αυτήν την κατηγορία. 

Σε κάθε περίπτωση με τον ανταγωνισμό να δραστηριοποιείται προς αυτήν την κατεύθυνση, η VW δεν μπορεί να μείνει έξω από το παιχνίδι, οπότε περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube