Η Volkswagen θα λανσάρει 11 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2027

Η Volkswagen θα λανσάρει 11 νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2027

Η Volkswagen διπλασιάζει τις επενδύσεις της στα ηλεκτρικά, ανακοινώνοντας ένα ακόμη μοντέλο έως το 2027 σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό της.

Στο περιθώριο της IAA 2023 στο Μόναχο, η Volkswagen αποκάλυψε ότι σκοπεύει να παρουσιάσει 11 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2027, ένα περισσότερο από ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει. 

«Μέχρι το 2027, ως μάρκα θα φέρουμε στην αγορά έντεκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schaefer, την ώρα που οι προβολείς ήταν στραμμένη στο VW ID. GTI Concept. To νέο πρωτότυπο που μας προλογίζει το αυριανό Golf GTI.

Volkswagen

Η απόφαση της VW να λανσάρει περισσότερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου των χρημάτων που έχουν επενδυθεί στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα SSP του γερμανικού ομίλου. 

Αυξάνοντας τα αυτοκίνητα που μπορεί να παράγει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιτυγχάνει όχι μόνο μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας αλλά αυξάνει και τις πιθανότητες να γίνουν ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα κερδοφόρα. Τους τελευταίους μήνες η Volkswagen εργάζεται σκληρά για να μειώσει το κόστος σε όλους τους τομείς, αλλά παρά τις αρκετές προκλήσεις στο θέμα αυτό, ο Schaefer επανέλαβε ότι η VW δεν θα παρασυρθεί στον πόλεμο τιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας που ξεκίνησε η Tesla.

«Δεν συμμετέχουμε σε πόλεμο τιμών. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, η αγορά μεριδίου αγοράς μέσω της τιμής δεν είναι βιώσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Schaefer, προσθέτοντας ότι πιστεύει στη δύναμη της μάρκας και ότι αναμένει τα πράγματα να βελτιωθούν στο εγγύς μέλλον καθώς, «Υποθέτουμε ότι το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια».

Volkswagen

 

Γνωρίζουμε ότι η Volkswagen έχει πολλά νέα μοντέλα στα σκαριά και έχουμε αποκαλύψει κάμποσα από αυτά. Αν και είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποια αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης από την γκάμα της VW θα μας αποχαιρετήσουν πρώτα, είναι σαφές ότι το Golf θα γίνει ηλεκτρικό και οι περισσότερες μελλοντικές αφίξεις θα είναι crossovers και SUV.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube