Η Κίνα κατασκευάζει αγωγό υδρογόνου μήκους άνω των 400 km

Η Κίνα κατασκευάζει αγωγό υδρογόνου μήκους άνω των 400 km

Διαχειριστής του όλου έργου και του αγωγού υδρογόνου θα είναι η Sinopec, η μεγαλύτερη εταιρία διυλιστηρίων πετρελαίου στην Κίνα.

Η Κίνα προγραμματίζει να κατασκευάσει έναν αγωγό υδρογόνου με μήκος μεγαλύτερο των 400 χιλιομέτρων με στόχο τη διευκόλυνση της μεταφοράς καθαρής ενέργειας από τις πλούσιες σε καθαρά καύσιμα δυτικές κινεζικές περιοχές, προς τις περιοχές της Ανατολικής Κίνας που έχουν μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του προγράμματος αυτού βρίσκεται η μεταφορά υδρογόνου από την περιοχή Ουλάνκαμπ, που βρίσκεται στα βόρεια της Αυτόνομης Περιφέρειας της Εσωτερικής Μογγολίας, προς το Πεκίνο.

Πρόκειται για τον πρώτο αγωγό υδρογόνου μεγάλων αποστάσεων στην Κίνα, που θα διασχίζει διαφορετικές επαρχίες και περιοχές, δήλωσε ο Μα Γιονγκσένγκ πρόεδρος της Sinopec που θα είναι ο διαχειριστής του αγωγού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Sinopec είναι η μεγαλύτερη εταιρία διυλιστηρίων πετρελαίου στην Κίνα.

Ο αγωγός αυτός, στο πρώτο στάδιο της λειτουργίας του θα μπορεί να διαχειριστεί 100.000 τόνους υδρογόνου κάθε χρόνο, ενώ υπάρχει μακροπρόθεσμα η δυνατότητα αύξησης της μεταφορικής του ικανότητας στους 500.000 τόνους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube