Η Γερμανία κάνει πίσω από το στόχο για 15 εκατ. EV ώς το 2030

Η Γερμανία κάνει πίσω από το στόχο για 15 εκατ. EV ώς το 2030

Tώρα εντάσσει στο πλαίσιο και τα υβριδικά με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δέχεται έντονη κριτική. 

Ο στόχος της Γερμανίας να κυκλοφορήσει 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030 περιλαμβάνει τα πλήρως ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, υποχωρώντας από την αρχική δέσμευσή του για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Θα θέλαμε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αλλά και τα υβριδικά συμβάλλουν και αυτά στη μείωση των εκπομπών ρύπων», είπε ο Volker Wissing της φιλελεύθερης πτέρυγας της κυβέρνησης σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα Handelsblatt.

Η δέσμευση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας είχε αρχικά αναφέρει πως στόχος είναι «τουλάχιστον 15 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα το 2030». Αυτό ήταν ένα επιπλέον βήμα από τον στόχο της προηγούμενης κυβέρνησης για 14 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2030, εκ των οποίων τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια να είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Τώρα η γερμανική κυβέρνηση εντάσσει στο στόχο της και τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία θεωρούνται από ορισμένους ως προϊόν μετάβασης στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, Ωστόσο αυτά ακριβώς τα αυτοκίνητα έχουν επικριθεί από περιβαλλοντικές ομάδες και οργανώσεις ότι είναι τουλάχιστον εξίσου ρυπογόνα με τα συμβατικά, καθώς οι ιδιοκτήτες τους σπάνια είναι επιμελείς με τη φόρτισή τους, με αποτέλεσμα να κινούνται ως επί το πλείστον με τον θερμικό τους κινητήρα. 

Αυτή τη στιγμή στους γερμανικούς δρόμους κινούνται περίπου 1.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τα οποία μόνον το 50% είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι είτε υβριδικά είτε επαναφορτιζόμενα υβριδικά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube