Η φόρτιση του Audi μπορεί να λιώσει τις πρίζες του σπιτιού σας

Η φόρτιση του Audi μπορεί να λιώσει τις πρίζες του σπιτιού σας

Η Audi θα προσθέσει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας στα καλώδια φόρτισης για να διασφαλίσει ότι δεν θα προκληθεί υπερθέρμανση των οικιακών πριζών.

Audi

Η Audi ανακαλεί 93.196 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, αλλά κατά μία έννοια, ανακαλεί το σπίτι των αγοραστών. Αυτό συμβαίνει επειδή η δυσλειτουργία δεν καταστρέφει τα μοντέλα που παρήγαγε η γερμανική εταιρεία, αλλά θα μπορούσε να λιώσει τις ηλεκτρικές πρίζες του σπιτιού. Ενδεχομένως να προκαλέσει και πυρκαγιά.

Ευτυχώς, η Audi δηλώνει ότι δεν έχει ενημέρωση για πυρκαγιές, τραυματισμούς ή θανάτους ως αποτέλεσμα του ζητήματος, το οποίο μπορεί να συμβεί όταν οι ιδιοκτήτες φορτίζουν στο σπίτι σε οικιακή πρίζα.

Η Audi θα αντικαταστήσει δωρεάν όλα τα καλώδια φορτιστών οικιακής φόρτισης για καλό και για κακό

Ωστόσο, έχει λάβει 615 παράπονα πελατών από το 2021, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, οπότε αναλαμβάνει πιο συγκεκριμένη δράση.

Audi

Η Audi γράφει ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει όσους φορτίζουν χρησιμοποιώντας πρίζα 110 volt, αλλά μπορεί να προκύψει όταν χρησιμοποιούν τον ταχύτερο φορτιστή 220V/240V.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ford στις ΗΠΑ έχει τις περισσότερες ανακλήσεις για τρίτη σερί χρονιά

Ουσιαστικά δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο φορτίζουμε στην Ευρώπη. Σε αμερικανικά σπίτια με πρίζες, καλωδιώσεις και διακόπτες κυκλώματος που δεν μπορούν να χειριστούν το αυξημένο φορτίο, ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα.

Audi

Η ανάκληση αφορά τόσο κάποια EV μοντέλα, όσο κι επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Συγκεκριμένα, το e-tron (2019-2023), το A8 (2020-2021), το Q5 (2020-2023), το Α7 (2021-2022), το e-tron GT (2022-2023), το Q4 e-tron (2022-2023) και το RS e-tron GT (2022-2023). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την ανάκληση 52 εκατ. ελαττωματικών αερόσακων ζητούν οι αρχές των ΗΠΑ

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NTHSA), το καλώδιο μπορεί να ζεσταθεί τόσο πολύ, ώστε να λιώσει τα καλώδια μέσα στην πρίζα. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη καταστροφή, θεωρητικά και σε πυρκαγιά.

Audi

 

Οι πρώτες αναφορές έγιναν πριν δύο χρόνια. Η πρώτη αντίδραση της Audi ήταν να προσθέσει προειδοποιητικά αυτοκόλλητα, συμβουλεύοντας τους πελάτες να μην φορτίζουν με πλήρη ισχύ εάν τα σπίτια τους δεν μπορούν να τη χειριστούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 458: Για ξεμάτιασμα ή ανάκληση;

Επιπλέον, η εταιρεία προσκάλεσε τους πελάτες σε κοντινές αντιπροσωπείες για οδηγίες σχετικά με την προσαρμογή της ρύθμισης φόρτισης στο 50% της ισχύος.

Audi

Ωστόσο, τώρα αποφασίστηκε από την Audi και τη NHTSA να προβεί σε ανάκληση. O premium κατασκευαστής θα αντικαταστήσει τα καλώδια φόρτισης με άλλα που θα έχουν ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας και θα περιορίζουν το ρυθμό φόρτισης.

Υπόσχονται ότι θα αποτρέψουν την υπερθέρμανση της οικιακής πρίζας, αλλά θα είναι διαθέσιμα από το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube