Η Ford στις ΗΠΑ έχει τις περισσότερες ανακλήσεις για τρίτη σερί χρονιά

Η Ford στις ΗΠΑ έχει τις περισσότερες ανακλήσεις για τρίτη σερί χρονιά

Οι Αμερικανοί καταναλωτές θα χρειαστεί να περιμένουν κάμποσο ακόμα μέχρι να δουν τα οφέλη της ποιοτικής αναβάθμισης στην οποία προχώρησε η Ford.

Ford

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Ford έχει πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ περισσότερες ανακλήσεις σε ένα ημερολογιακό έτος από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Στοιχεία της NHTSA αποκαλύπτουν ότι η Ford εξέδωσε 54 ανακλήσεις το 2023, επηρεάζοντας σχεδόν 5,7 εκατομμύρια οχήματα. 

Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 21% σε σχέση με πέρυσι, όταν η Ford είχε ανακοινώσει 65 ανακλήσεις για 8,6 εκατομμύρια οχήματα. Η μεγαλύτερη φετινή ανάκληση της Ford φέτος επηρέασε 1,3 εκατομμύρια μοντέλα Fusion και Lincoln MKZ, αν και δεν είναι η πολυπληθέστερη της χρονιάς.

Ο δρόμος προς τα πραγματικά ποιοτικά κι αξιόπιστα Ford στις ΗΠΑ απαιτεί χρόνια συντονισμένων προσπαθειών

Αυτή ήταν η πρόσφατη ανάκληση του Autopilot, που επηρέασε σχεδόν κάθε Tesla στην αχανή χώρα, περίπου 2 εκατομμύρια οχήματα. Βέβαια, η αναβάθμιση έγινε over-the-air, οπότε οι κάτοχοι δεν χρειάστηκε να ταλαιπωρηθούν για να μεταβούν σε κάποια αντιπροσωπεία και να στερηθούν το αυτοκίνητό τους για μέρες.

Ford

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε την ποιότητα του οχήματος και να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ford, Maria Buczkowski. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανάκληση 2 εκατομμυρίων Tesla λόγω Autopilot

«Οι εθελούσιες ανακλήσεις είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους προστατεύουμε προληπτικά τους πελάτες μας από το να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Η ποιότητά μας βελτιώνεται συνεχώς κι οι πελάτες που επέλεξαν τα πιο πρόσφατα μοντέλα μας επωφελούνται από αυτήν».

Ford

Η Ford άρχισε να εφαρμόζει νέες ποιοτικές τακτικές Μάιο, ξεκινώντας με τα φορτηγά Super Duty, αλλά θα χρειαστεί ακόμη καιρός μέχρι να δούμε μεγάλη πτώση στις ανακλήσεις. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την ανάκληση 52 εκατ. ελαττωματικών αερόσακων ζητούν οι αρχές των ΗΠΑ

Όπως παραδέχτηκε πέρυσι τέτοια εποχή ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley, θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να διορθωθούν αυτά τα μακροχρόνια προβλήματα ποιότητας.

Ford

Οι συνεχείς ανακλήσεις κοστίζουν στη Ford μια περιουσία, αλλά το γεγονός ότι η εταιρεία αναλαμβάνει τις ευθύνες της προμηνύει καλά μελλοντικά προϊόντα, εφόσον οι πελάτες δεν χάσουν την υπομονή τους και την εμπιστοσύνη τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Toyota, αναστoλή εξαγωγών Daihatsu λόγω σκανδάλου ασφάλειας

Λαμβάνοντας υπόψη τη ζέση με την οποία οι οπαδοί της Ford υπερασπίζονται τη μάρκα τους στις ΗΠΑ, η Ford έχει τον απαραίτητο χρόνο για βελτίωση. Άλλωστε δεν είναι η μόνη με τέτοια ζητήματα.

Ford

Η Honda πραγματοποίησε επίσης μια τεράστια ανάκληση που επηρέασε 2,5 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ και περίπου 4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Σχετιζόταν με ελαττωματικές αντλίες καυσίμου και μέχρι στιγμής δεν έχει οδηγήσει σε ατυχήματα ή τραυματισμούς, απ' όσο γνωρίζουν η Honda κι η NHTSA. 

Την ίδια στιγμή, η Toyota ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις εξαγωγές οχημάτων της Daihatsu και πιθανότατα και την παραγωγή τους, εξαιτίας παρατυπιών σε θέματα ασφάλειας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube