Η Ford επιστρέφει στην Formula 1 μέσω... Red Bull

Η Ford επιστρέφει στην Formula 1 μέσω... Red Bull

Το «deal» ανάμεσα στη Ford και την Red Bull Racing είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί, με την έναρξη της συνεργασίας των δυο πλευρών στην Formula 1 να ξεκινά από το 2026.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Έτσι, οι φήμες περί επιστροφής της Ford στην Formula 1, αναμένεται να λάβουν επίσημα σάρκα και οστά, με την Red Bull Racing να τροφοδοτείται με κινητήρες της αμερικανικής φίρμας από το 2026! 

Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι από επίσημα χείλη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του BBC, είναι πολύ πιθανό ακόμα και μέσα στην ημέρα να μπουν οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η Ford θα συνεργαστεί με τη Red Bull Racing, με την αυστριακή ομάδα να συνεισφέρει από κοινού στην ανάπτυξη των νέων κινητήριων μονάδων που θα εξοπλίζουν τα μονοθέσια της από το 2026 και μετά.

Ford F1

Η Ford όπως όλα δείχνουν επιστρέφει στην Formula 1 μετά από απουσία 22 ετών, από τότε δηλαδή που πούλησε την Jaguar στην Red Bull. Η συμφωνία αφήνει προφανώς ικανοποιημένες και τις δυο πλευρές. Τόσο την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που θα δώσει ξανά βροντερό παρών στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη όσο και στη Red Bull Racing, η οποία απέκτησε τον κινητήρα  που επιθυμούσε χωρίς... περαιτέρω απώλειες.

Θυμίζω, ότι προ ολίγων μηνών η Red Bull Racing απέρριψε πρόταση της Porsche για ενδεχόμενη εξαγορά της, με τους Christian Horner (chief executive) και Helmut Marko (motorsport advisor) να είναι εμφανώς αντίθετοι σε ένα τέτοιο σενάριο.

Πλέον, αμφότεροι μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς για την απόφαση τους. Η συμφωνία επίσης ανάμεσα σε Ford και Red Bull Racing περιλαμβάνει χρηματοδότηση και τεχνικές εισροές για τα δικαιώματα της ονομασίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube